Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, scrie pe Twitter ca respingerea de catre Camera Deputatilor a ridicarii imunitatii lui Ion Stan este o veste proasta si un inceput nu prea bun pentru noul Parlament al Romaniei, relateaza Mediafax.

"Este o veste proasta ca noul Parlament al Romaniei a respins prima cerere a procurorilor de ridicare a imunitatii unui parlamentar. Nu este un inceput bun", a scris Harris pe Twitter.

Camera Deputatilor a respins vineri cererea procurorilor privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului social-democrat Ion Stan. Deputatii au respins ridicarea imunitatii cu 226 voturi "impotriva" si 145 voturi "pentru".

Ulterior, premierul Victor Ponta a cerut demisia lui Ion Stan din Parlament si din PSD, precizand ca in cazul in care acesta nu pleaca din propria vointa va fi exclus din partid. Seful Executivului a precizat ca a votat pentru ridicarea imunitatii lui Ion Stan si ca, in contextul in care Camera deputatilor a respins incuviintarea arestarii preventive, singurul lucru pe care il poate face este sa il excluda din grupul parlamentar PSD si din partid.

Ponta a mai precizat ca rezultatul votului de vineri din camera este "un rezultat rau" pentru obiectivele Romaniei legate de Mecanismul de Cooperare si Verificare si de intrarea in Spatiul Schengen.

Somat de Ponta, Stan a demisonat din PSD. Deputatul si-a inaintat demisia la Organizatia PSD Dambovita, al carui membru era. Ion Stan isi pastreaza insa mandatul de deputat obtinut in alegerile din 9 decembrie.