Presedintele PNL, Crin Antonescu, a negat joi seara existenta unor tensiuni in cadrul USL, sustinand ca reuniunea de la Palatul Parlamentului a avut drept unele "finisaje" in ce priveste atributiile ministrilor delegati, dar a afirmat ca exista o posibilitate "redusa" ca guvernul sa nu depuna juramantul vineri.

Intrebat de ziaristi daca este posibil ca parlamentul sa nu apuce sa audieze maine ministrii propusi a face parte din guvernul Ponta II, Crin Antonescu a raspuns: "Exista si posibilitatea, dar nu din cauza unor tensiuni, ea a redusa, si cred ca pana la sfarsitul zilei de maine procedurile pot fi indeplinite".

"Alianta este foarte bine. Alianta face foarte bine pentru ca nu dispune doar de o majoritate record in parlamment, ci de sustinerea si increderea a milioane de compatrioti", a afirmat Crin Antonescu, care a plecat de la Palatul Parlamentului cu peste o ora mai tarziu decat Victor Ponta.

El a declarat ca nu este nicio problema in faptul ca Parlamentul nu a reusit sa audieze ministrii joi, potrivit calendarului anuntat initial de premierul Victor Ponta, minimizand insa importanta acestui fapt.

"Noi am sperat sa putem incepe in aceasta seara audierile, nu am reusit, le vom incepe maine. Nu am reusit sa indeplinim toate conditiile pentru a reusi sa facem in aceasta seara si audierile", care sunt un "lucru serios", nu o "formalitate", a precizat liderul PNL, adaugand ca acestea vor incepe "probabil" vineri dimineata.

Crin Antonescu a precizat ca PNL nu a cerut niciodata postul de ministru al marilor proiecte, afirmand ca este "normal" ca autostrazile sa intre in zona marilor proiecte nationale. "E mai bine asa", a comentat acesta.

Presedintele PNL a subliniat ca nu a existat nicio discutie legata de ANAF, "lucrurile sunt foarte clare, ramane la Ministerul Finantelor".

Acesta a negat si existenta unor discutii legate de oferirea de garantii privind atributiile ministrilor delegati, adaugand insa ca "am avut o discutie de principiu in legatura cu detalii privitoare la atributiile ministrilor", dar "ordonanta de organizare o da guvernul, nu partidele".

"Toata acesta constructie politica a USL s-a construit pe incredere, nu a venit nimeni cu ideea absurda de a cere garantii cuiva", a continuat seful liberalilor.

"Au fost niste finisaje privitoare la atributii", a subliniat Crin Antonescu, adaugand: "Apele au fost intotdeauna atat de limpezi in usl incat ati putut privi adevarul".

Presedintele PNL a precizat ca va participa la ceremonia de depunere a juramantului noului guvern la Palatul Cotroceni, "in cinstea protagonistului acestui eveniment, guvernul Romaniei".