Mandatul deputatului PSD Florin Paslaru a fost validat miercuri de membrii Comisiei speciale, cu 20 de voturi pentru, sase impotriva si o abtinere, in ciuda faptului ca Agentia Nationala de Integritate a solicitat contrariul, avand in vedere ca exista o decizie definitiva prin care acesta a fost declarat in conflict de interese, relateaza Agerpres.

Presedintele Comisiei de validare a mandatelor de deputat, Florin Iordache, a afirmat miercuri ca ANI a depus o contestatie la Parlament pentru invalidarea mandatului de deputat in cazul lui Florin Paslaru.

ANI a solicitat Camerei Deputatilor sa nu valideze mandatul deputatului PSD Florin Paslaru, avand in vedere ca acesta are o decizie definitiva prin care a fost declarat in conflict de interese.

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, a declarat miercuri ca, in cazul in care solicitarea ANI va fi respinsa, Agentia se va adresa Consiliului Superior al Magistraturii pentru sesizarea Curtii Constitutionale, iar judecatorii constitutionali vor trebui sa decida daca exista un conflict de natura constitutionala intre autoritatea judecatoreasca si Parlament.

In noiembrie 2011, ANI a stabilit ca deputatul PSD Florin Costin Paslaru si-a angajat fiul, Florin Alexandru Ioan Paslaru, incepand cu anul 2009, in cadrul Biroului Parlamentar - Circumscriptia electorala nr.18 Galati, fiind astfel in conflict de interese. Raportul ANI a ramas definitiv, dupa ce Florin Paslaru nu a facut contestatie. In legislatura trecuta ANI a solicitat in mai multe randuri Camerei Deputatilor sa-l revoce din functie pe deputatul Florin Paslaru, insa discutarea cererii Agentiei a fost amanata.

Plenul Camerei Deputatilor a ales miercuri in prima sa sedinta o comisie speciala, compusa din 30 de membri, care urmeaza sa valideze mandatele tuturor celor 412 deputati alesi la scrutinul din 9 decembrie.

Agentia Nationala de Integritate solicitase fostului Parlament revocarea din functie a parlamentarilor Sergiu Andon si Florin Costin Paslaru, ca urmare a ramanerii irevocabile a deciziilor privind incalcarea legii de catre cei doi politicieni.

Atunci, Comisia Juridica aprobase incetarea mandatului de deputat in cazul lui Sergiu Andon, dar in cazul lui Florin Paslaru decisese ca acesta nu va fi revocat, intrucat nu este incompatibil.