Liderii USL Crin Antonescu, Victor Ponta si Daniel Constantin se vor intalni luni dimineata,la ora 9.00, pentru a discuta strategia cu care USL se va prezenta la consultarile de la Palatul Cotroceni, informeaza RTV.net. Sedinta USL va avea loc cu doar o ora inainte de consultarile pe care presedintele Traian Basescu le va avea cu toate partidele in acelasi timp, pentru desemnarea primului-ministru.

Postul de televiziune mentioneaza ca discutiile in USL vor avea loc in contextul in care Crin Antonescu nu se va prezenta la intalnirea cu Basescu, liderul liberal catalogand drept un "colhoz" consultarile cu toate partidele parlamentare.

"Nu am inteles pana acum, o sa incerc sa ma lamuresc: deci sunt chemate toate partidele, e un colhoz, asa, toate partidele deodata, la aceeasi oara? Atunci o sa discut la PNL daca merge cineva, eu nu merg", a declarat sambata seara Crin Antonescu, adaugand ca firesc ar fi ca aceste consutari ar trebui sa aiba loc doar cu membrii din varful USL, ARD, PPDD si UDMR: "Nu vad de ce sa ne ducem si cate cinci de partid. Sunt patru partide in USL, vreo patru in ARD, e UDMR, e PPDD... 30 de oameni? Pai iarasi nu sunt scaune, cum o sa fie la Parlament. Haideti ca e comic".

Duminica, Crin Antonescu a reiterat, intr-o interventie la RTV, faptul ca nu va merge la consultarile de luni dimineata de la Palatul Cotroceni, pentru nu o considera o formula corecta, afirmand ca "presedintele joaca incorect".

"Ce o sa facem acolo, o sa spunem in cor? Trebuie discutat separat, partidele au o identitate distincta. Presedintele incearca totusi, cu un astfel de lucru, sa joace incorect," a spus Antonescu.

"Nu stiu ce va face PSD la ceremonia de maine", a raspuns liderul liberal, intrebat daca faptul ca el nu va participa la consultari reprezinta o ruptura in cadrul USL, adaugand ca USL isi va indeplini mandatul de 4 ani.

"Oamenii au votat pentru ca USL sa aiba majoritate, si o are, si ca aceasta majoritate sa impuna un prim-ministru, Victor Ponta, si el va fi impus. Cine va reprezenta maine cu mandat PNL acolo va spune aceste lucruri", a mai spus Antonescu.

Traian Basescu a invitat luni, la ora 10.00, toate partidele concomitent la consultari pentru desemnarea candidatului la functia de premier.

Scrisorile de invitatie au fost adresate lui Victor Ponta (presedintele PSD), Crin Antonescu (presedintele PNL), Vasile Blaga (presedintele PDL), Simona-Alice Man (presedintele PP-DD), Hunor Kelemen (presedintele UDMR), Daniel Constantin (presedintele PC), Gabriel Oprea (presedintele UNPR), Mihai-Razvan Ungureanu (presedintele FC), Aurelian Pavelescu (presedintele PNTCD), dar si minoritatilor nationale din Parlamentul Romaniei.

Dan Diaconescu a declarat sambata, la Romania TV, ca va merge si el luni la consultarile de la Cotroceni cu Traian Basescu, nu in calitate de sef al partidului, ci "din curiozitate".