PNL este pe pozitia indreptatita de a solicita Ministerul Finantelor si nu exista o regula conform careia acest portofoliu ar trebui sa fie ocupat de un ministru de aceeasi culoare politica cu premierul, a declarat vineri senatorul PNL Calin Popescu-Tariceanu, citat de Agerpres. Cu o zi in urma, PSD-istul Constantin Nita declarase ca Finantele trebuie sa revina PSD.

"Sunt de acord ca Ministerul Finantelor este un minister extrem de important. Dar nu exista nicio regula dupa care Ministerul de Finantele ar trebui sa fie ocupat de un ministru de aceeasi culoare politica cu premierul. Eu cred ca PNL, care este cunoscut si recunoscut ca un partid al competentei economice, se afla in pozitia indreptatita de a solicita acest minister. Si cred ca in Guvern va trebui sa existe un echilibru al portofoliilor guvernamentale intre doua partide mari - PNL si PSD", a declarat parlamentarul liberal, la Teatrul de revista 'Constantin Tanase'.

Reactia acestuia vine in contextul in care, joi, vicepresedintele PSD Constantin Nita a declarat la RFI ca Ministerul de Finante din viitorul Guvern USL nu trebuie sa fie al PNL, ci al partidului care a dat premierul. El a argumentat prin faptul ca acest minister reprezinta 'mana dreapta a oricarui prim-ministru'.