Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, este convins ca presedintele Traian Basescu il va desemna premier pe Victor Ponta si nu crede ca seful statului va amana numirea acestuia: "Sunt sigur ca domnul Traian Basescu il va desemna pe Victor Ponta prim-ministru. Am din ce in ce convingerea ca cel tarziu saptamana viitoare se poate face desemnarea, bineinteles dupa consultari", a declarat Dragnea marti, inaintea sedintei Biroului Permanent National al PSD, potrivit Agerpres.

Intrebat despre zvonurile potrivit carora Traian Basescu l-ar dori pe Mircea Geoana premier, Dragnea a recomandat sa nu se parieze pe acest lucru intrucat se va pierde.

Totodata, Liviu Dragnea considera corecta continuarea discutiilor dintre USL si UDMR si spune ca in BPN al PSD de marti se va aborda si aceasta tema: "Se discuta foarte mult ca si cand UDMR ar fi o partida in afara legii. Daca am fi avut 52% acele voci ar fi spus ca de ce nu facem o intelegere cu UDMR. Trebuie sa continuam discutiile cu UDMR incepute atunci cand nu stiam ca vom avea 67% si nu stiau nici acei viteji care vorbesc acum."

Intrebat daca vrea sa faca parte din viitorul Guvern, el a sustinut ca prioritatea in acest moment este desemnarea lui Victor Ponta ca premier.