Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a precizat luni ca ideea unei eventuale cooptari a UDMR la guvernare a fost discutata la nivelul conducerii USL, intr-un "cerc destul de restrans", dar din care face parte si presedintele PNL, Crin Antonescu.

"A fost o discutie la nivelul conducerii USL, un cerc destul de restrans", in care "s-a evocat posibilitatea unei majoritati guvernamentale USL - UDMR", a spus Dragnea intr-o conferinta de presa.

Intrebat de presa daca l-a informat pe Crin Antonescu despre aceasta decizie, Liviu Dragnea a raspuns: "Am primi hartie de la CNSAS, eu nu sunt informator deci nu informez", dupa care a precizat: "Atunci cand am vorbit de conducerea restransa a USL, in aceasta conducere este si Crin Antonescu".

El a recunoscut insa ca ideea unei guvernari USL - UDMR nu este "un subiect usor" si nici in PSD nu este "foarte multa fericire" pe marginea acestui subiect.

"Sa nu credeti ca in PSD e foarta multa fericire, dar o sa avem aceasta intalnire si, daca vom lua o decizie, fiecare in partidele noastre o vom prezenta argumentat. Motivatia principala tine de dorinta de stabilitate in parlament, care sa descurajeze eventuale plecari", a explicat acesta.

"Nu e un subiect foarte usor, nu e usor sa promovezi o asemenea idee, nu e usor sa o justifici, dar intalnirea de care am vorbit merita sa aiba loc si sa ne gandim cu foarte multa intelepciun si responsabilitatea" la o decizie care va fi luata in "comun".

El a precizat ca, "personal", este "favorabil acestei intalniri intre USL si UDMR".

In ceea ce priveste discutiile cu partidele de la Palatul Cotroceni, Liviu Dragnea nu se arata mai degraba optimist.

El a precizat ca de fiecare data cand invitatiile de a participa la discutii la Palatul Cotroceni au fost facute separat, USL a trimis un raspuns prin care preciza ca "are intentia sa mearga impreuna"

"Si asa se va si merge", a subliniat acesta.

Secretarul general al PSD se declara "sigur" ca, daca presedintele Traian Basescu il va nominaliza premier pe Victor Ponta, "va aparea o coabitare serioasa, corecta, in interesul tarii".

"Nu este imposibil, toti avem aceasta obligatie, sa trecem peste suparari personale, romanii nu cred ca mai suporta" criza politica prin care a trecut.