Ministrul Culturii, senatorul PNL Puiu Hasotti, care, potrivit numaratorii paralele a USL, va obtine un nou mandat de parlamentar, a declarat, luni dimineata, pentru Mediafax, ca este ferm impotriva unei aliante la guvernare a USL cu UDMR.

Puiu HasottiFoto: Agerpres

"Sunt ferm impotriva unei aliante la guvernare cu UDMR", a spus Hasotti. Intrebat de ce este impotriva acestei aliante, liberalul a raspuns: "Pentru ca nu este cazul si pentru ca asta am promis electoratului, ca UDMR sa ramana in opozitie".

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminica seara, ca a discutat cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si de luni vor incepe discutiile pentru crearea unei majoritati constitutionale cu Uniunea.

"Am vorbit la telefon cu presedintele UDMR, Hunor Kelemen, l-am felicitat pentru realegerea domniei sale si mi-a confirmat faptul ca UDMR de maine este dispusa si vom incepe discutiile pentru a avea o majoritate constitutionala, o majoritate guvernamentala si parlamentara care sa permita modificari si reforme importante in anii care urmeaza", a spus Ponta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, duminica noaptea, ca USL nu a discutat cu UDMR despre o alianta, nicidecum despre o alianta de guvernare, el aratand ca declaratia premierului Ponta referitoare la acest subiect inseamna disponibilitatea USL la a discuta niste "formule de asociere".

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminica seara, ca a vorbit cu cei mai importanti lideri politici, inclusiv cu seful PSD, Victor Ponta, iar de luni Uniunea "va incepe discutii fiindca e nevoie de stabilitate, de decizii coerente, si nu de certuri si de dispute politice sterile".

UDMR va avea in viitorul Parlament zece deputati si sase senatori alesi in mod direct in colegii din judetele Harghita, Covasna, Mures, Bihor si Satu Mare, intre ei fiind Kelemen Hunor, Borbely Laszlo si Marko Bela, arata numaratoarea paralela a Uniunii.