Seful de campaniei al ARD, Adriean Videanu a declarat duminica, in cadrul unei conferinte de presa, ca exit-poll-ul efectuat de PDL este foarte apropiat de datele prezentate de Biroul Electoral Central. Intrebat de procentele pe care le are ARD pana in prezent, Videanu a refuzat sa le faca publice, precizand ca "este de bine". Seful de campanie al ARD a cerut Parchetului General sa se autosesizeze daca USL face numarare paralela a voturilor pentru ca, sustine aceasta, este ilegal.

"Conform exit-poll-ului si as vrea sa fac aceasta corectie a numararii paralele, daca USL face numarare paralela o face ilegal, pentru ca inseamna ca ei contacteaza reprezentanti in sectiile de vot sau presedintii sectiilor de vot, motiv pentru care solicitam Parchetului General sa se autosesizeze pentru ca, daca in timpul desfasurarii procesului de votare se face numarare paralela, ea este ilegala.

Ceea ce noi facem este un exit-poll cu institutiile specializate si, conform datelor pe care noi le avem, prezenta este de 4,5% la ora 10.00, foarte apropiat de 4,52% cat a dat BEC ca prezenta la vot la ora 10.00. Sa nu imi cereti procentele, ca nu vi le dau, doar atat va pot spune: e de bine!", a declarat Videanu, intr-o conferinta de presa.