Liberal Puiu Hasotti a declarat, vineri, la RFI, ca in cazul in care presedintele Traian Basescu va refuza sa il nominalizeze premier pe Victor Ponta, suspendarea acestuia din functie se va face "foarte-foarte rapid, in 24 de ore": "Nimeni nu doreste un conflict cu presedintele Basescu, care ne-a obisnuit, din pacate, de atatia ani de zile, numai cu conflicte. Uniunea Social Liberala nu doreste suspendarea presedintelui Basescu, dar, daca presedintele va insista in a nu-l nominaliza pe Victor Ponta drept premier, suspendarea se va face foarte-foarte rapid, eu cred ca in 24 de ore".

"Eu cred ca pe data de 19, Parlamentul nou va fi investit si atunci se va depune juramantul si se vor stabili conducerile celor doua Camere si conducerile comisiilor ce urmeaza a-i audia pe viitorii membri ai Cabinetului si cred ca pe 21 se poate da votul pentru un nou Guvern", a adaugat ministrul Culturii.

"Presedintele Basescu sa nu declanseze acest conflict, sa nu ne oblige, pentru ca nu dorim in nici un fel, in nici un chip suspendarea, dar sa nu ne oblige sa o facem!" a incheiat Hasotti.