Adrian Nastase se declara emotionat de gestul unei femei din Braila, care l-a intrebat saptamana trecuta, pe premierul Victor Ponta, cand il va scoate din puscarie, dar afirma ca nu asteapta si nici nu accepta sa fie scos din inchisoare nici de Basescu, nici de Barroso.

"Intrebarea acelei femei, necunoscute, din Braila, m-a emotionat. Pentru numeroase motive. As vrea sa ii spun ca nu am asteptat (si nu as accepta) sa ma scoata din inchisoare nici Basescu (prin gratiere), nici Barroso. Nici Ponta, daca ar dori, nu ar putea sa faca lucrul asta. In principiu, in ianuarie, cel mai tarziu in februarie, anul viitor, voi iesi din penitenciar - in mod "regulamentar", fara niciun ajutor", potrivit unui articol postat pe blogul lui Nastase.

In opinia sa, intrebarea femeii "ascundea si nemultumirea pentru condamnare dar si regretul de a nu fi impreuna in campania electorala - asa cum s-a intamplat in ultimii 20 de ani".

"Intrebarea acelei femei, necunoscute, din Braila, m-a emotionat. Pentru numeroase motive. As vrea sa ii spun ca nu am asteptat (si nu as accepta) sa ma scoata din inchisoare nici Basescu (prin gratiere), nici Barroso. Nici Ponta, daca ar dori, nu ar putea sa faca lucrul asta. Aceasta condamnare politica, comandata de Basescu, va ramane insa in istoria Romaniei, ca o pata rusinoasa", scrie fostul prim ministru.

Adrian Nastase precizeaza ca si-ar dori ca, dupa ce va fi eliberat, sa mearga la Braila si sa-i multumeasca aceste femei pentru acest "gest, simplu, de solidaritate", inainte de a preciza, intr-un P.S: "Pana atunci, la votul din 9 decembrie, votati si in numele meu, impotriva lui Traian Basescu".