Alianta Romania Dreapta solicita Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la ordonanta de urgenta a Guvernului care vizeaza CNA pe motiv ca actul normativ "anuleaza" institutia si incalca legislatia antitrust, a declarat miercuri presedintele Fortei Civice, Mihai-Razvan Ungureanu, potrivit Agerpres.

"Dupa atacurile la adresa justitiei, la adresa ANI, a CSM, a Ministerului Public, trecem astazi si la atacurile la adresa organismelor de reglementare. E vorba de ordonanta legata de activitatea CNA, decizie luata in plina campanie si legata cu sfoara rosie ca sa fie pentru toata lumea clar despre ce e vorba. (...) E clar ca CNA deranjeaza foarte mult indiferent de compozitia politica, 'neobrazarea' CNA in a sanctiona postul de televiziune sau televiziuni care isi permit sa atace la persoana oameni politici, cetateni ai Romaniei pana la urma, aceasta neobrazare este drastic lovita de OUG adoptata de Guvernul Ponta. Cum se poate, spune Guvernul Ponta, ca tocmai CNA sa ne impiedice in obiectivele noastre politice?", a precizat Ungureanu.

El a cerut Avocatului Poporului sa se sesizeze macar acum si sa se adreseze Curtii Constitutionale pentru contestarea acestei OUG care, spune el, are "adresant".

Potrivit acestuia, ideea de "adresant" in cazul OUG privind CNA vine dintr-o prevedere a actului normativ unde se face trimitere la "cota de piata media".

"Pana acum cota aceasta, ca o prevedere antitrust, era limitata la 30 de procente. (...) Trusturile au astazi dreptul sa cucereasca oricat din piata media. Va imaginati despre ce trust este vorba, despre trustul domnului Dan Voiculescu. La ce ajungem: CNA anulat, putina legislatie antitrust din piata media desfiintata, in fine, o singura televiziune in cea mai buna traditie totalitara, inapoi in 1989", a afirmat liderul ARD.

Ungureanu a criticat si eliminarea din legea CNA a agentiilor media din procesul de contractare de publicitate pe posturile tv.

"Deci nu mai exista intermediar, nu se mai face negociere, ci direct cu cel care doreste publicitate. Imi aduc aminte de vorbele cuiva care cu un zambet cinic spunea in urma cu doar cateva luni urmatorul lucru: nu doar publicitatea este de vanzare, ci si stirile sunt de vanzare. Ne indreptam catre totalitarism mediatic in sensul propriu al cuvantului. Daca asta asteptam sa se intample va spun ca nu este doar impotriva oricarei civilizatii este impotriva oricarei legislatii europene", a mai declarat Mihai-Razvan Ungureanu.