Adriean Videanu coordonatorul campaniei ARD a declarat miercuri seara la B1TV ca ARD isi doreste o alianta post electorala cu PNL pentru reintregirea dreptei, respingand o noua alianta cu PSD despre care a spus ca a fost contraproductiva in 2009. Videanu a mai spus ca nu ar accepta ca PC, partidul fondat de Dan Voiculescu sa faca parte din aceasta posibila alianta ARD-PNL, spund ca PC nu este un partid de dreapta ci un partid care a cautat tot timpul doar aliati de moment care sa-l ajute sa intre in Parlament.

"Sunt foarte multi membri PNL care si-ar dori o colaborare cu ARD. O alianta ARD-PSD nu are sens si nu face bine nimanui. In 2009, colegii de la PSD doreau sa numeasca politic inclusiv sefii de politie. Cred ca majoritatea partidului va spune DA unei guvernari alaturi de PNL", a declarat Videanu.

Intrebat daca nu-l deranjeaza alinata cu un PNL condus de Crin Antonescu, liderul liberal demonizat in timpul crizei politice din vara de catre PDL, Videanu a spus ca ramane la latitudinea PNL sa-si stabileasca conducerea dupa alegerile din aceasta iarna: "La cum am vazut eu ca se misca PNL, s-a topit in USL", a conchis liderul PDL.

"Noi credem ca Dreapta fara PNL este o dreapta ciuntita. Trebuie sa recunoastem acest lucru", a mai spus Videanu.

In ceea ce priveste campania electorala Videanu a spus ca echipa PDL fotografiaza si indosariaza toate bannerele USL-ului pe care le va trimite Autoritatii Electorale Permanente pentru a fi verificata concordanta dintre sumele declarate si cele cheltuite in mod real pentru publicitatea electorala.