Alin Trasculescu a anuntat, marti, in plenul Camerei Deputatilor ca demisioneaza din functia de deputat. Sedinta Camerei Deputatilor se suspenda. In urma demisiei lui Trasculescu, justitia poate continua ancheta nemafiind necesar avizul Parlamentului. Deputatii s-au reunit la ora 12:30, ca sa se pronunte asupra cererii de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PDL Alin Trasculescu.Vom reveni cu amanunte.

Alin TrasculescuFoto: AGERPRES

"Din respect pentru institutia Parlamentului, anunt ca imi dau demisia din calitatea de deputat si ma voi prezenta in fata justitiei pentru a-mi demonstra nevinovatia", a anuntat Trasculescu de la tribuna.

Trasculescu a facut anuntul inainte ca deputatii sa voteze asupra cererii procurorilor de arestate a deputatului PDL. Astfel, nu mai este nevoie de un vot de ridicare a imunitatii, DNA putand relua procedura in cazul acestuia.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a suspendat sedinta plenului Camerei Deputatilor dupa ce Trasculescu si-a anuntat demisia din functia de deputat, pentru a se realiza proiectul de hotarare pentru vacantarea postului de deputat.

Deputatul PDL Alin Trasculescu este cercetat pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare de bani si a fost retinut din 11 noiembrie pana in 12 noiembrie, in jurul orei 6.00.

El a fost eliberat din arestul Politiei Capitalei dupa ce a expirat ordonanta de retinere emisa pe numele lui de procurorii anticoruptie. DNA a solicitat Camerei Deputatilor, prin Ministerul Justitiei, sa avizeze cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Alin Trasculescu.

Deputatii din Comisia juridica au aprobat vineri, cu 10 voturi "pentru" si unul impotriva, incuviintarea arestarii preventive a lui Alin Trasculescu.