Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) organizeaza sambata, 24 noiembrie, la Sfantu Gheorghe un miting pentru autonomia Tinutului Secuiesc, scrie site-ul erdely.ma. Presedintele partidului, Toro T. Tibor, a anuntat intr-o conferinta de presa ca PPMT organizeaza un miting pentru autonomia Tinutului Secuiesc la initiativa preotului reformat Santa Imre, candidat al partidului pentru un mandat de deputat din circumscriptia Sfantu Gheorghe.

Toro a aratat ca, din punctul de vedere al PPMT, autonomia reprezinta solutia pentru problemele care s-au ivit in procesul de pastrare a identitatii maghiare si, in acelasi timp, constituie un instrument eficient pentru solutionarea unor probleme din viata curenta a oamenilor din comunitatile locale.

"Consideram ca putem sa fim eficienti doar daca putem sa sprijinim intr-o maniera cat mai cuprinzatoare intreaga comunitate din Tinutul Secuiesc. Din aceasta cauza, PPMT, a reactionat instantaneu la initiativa colegului Santa Imre, care este o persoana foarte credibila si o persoana care sustine in mod consecvent si puternic autonomia, astfel ca nimeni nu-l poate acuza ca a initiat protestul din considerente de campanie. Contam pe sustinerea Consiliului National Secuiesc si a Consiliului National Maghiar din Transilvania", a declarat presedintele PPMT, care a adaugat ca se asteapta ca la protest sa participe mii de maghiari, intreaga comunitate a secuimii.

"Am dori ca vocea noastra sa se intensifice - amplifice atat de tare incat sa se auda dincolo de institutia prefectului, pana in Bucuresti, la Guvern, la Parlament, la Bruxelles. Sa se auda ca pentru secui autonomia Tinutului Secuiesc reprezinta singura solutie pentru inflorirea regiunii", a concluzionat Toro T. Tibor

Atat UDMR cat si Partidul Civic Maghiar din Transilvania (PCMT) au anuntat ca vor participa si vor sprijini mitingul initiat de PPMT.