O campanie de strangere de semnaturi a demarat, vineri, la Navodari, pentru cercetarea in stare de libertate a primarului orasului, Nicolae Matei, arestat preventiv joi pentru dare de mita. Totodata, locuitorii orasului sunt chemati sa participe, duminica, la un miting de sustinere a primarului localitatii.

Reprezentanti ai PSD Navodari, initiatori ai campaniei, au declarat pentru Agerpres ca semnaturile sunt stranse atat la patru puncte fixe din oras, cat si de catre echipe de voluntari care se vor deplasa la locuintele cetatenilor orasului.

"Primarul Nicolae Matei nu reprezinta un pericol social pentru a fi cercetat in stare de arest preventiv. Prin semnaturile pe care le vom strange de la oameni pentru cercetarea lui in stare de libertate, vrem sa le aratam judecatorilor ce considera cetatenii si sa se ia decizii in consecinta", au afirmat initiatorii campaniei.

Conform acestora, in primele doua ore de la declansarea campaniei au fost stranse circa 2.500 de semnaturi, in conditiile in care orasul Navodari are aproximativ 41.000 de locuitori.

Tabelele cu semnaturi vor fi prezentate instantei care va judeca, la inceputul saptamanii viitoare, recursul formulat de avocatii primarului Matei impotriva masurii arestarii preventive.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis joi arestarea preventiva pentru 29 de zile a primarului orasului Navodari, Nicolae Matei, acesta fiind acuzat de procurorii DNA de dare de mita.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs, ce se va judeca la Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit DNA, in perioada iunie - octombrie 2012, Nicolae Matei i-a solicitat unui ofiter de politie judiciara cu functie de conducere (denuntator in cauza) sa-i ofere protectie in anchetele penale care-l vizau si sa intervina in acestea, edilul considerandu-le ca fiind anchete "abuzive, nejustificate si motivate politic".

In schimb, ofiterului de politie i s-a promis o recompensa, materializata prin acordarea, pe 25 octombrie, a doua loturi de teren la Navodari, in valoare totala de 59.000 de lei. Procurorii sustin ca terenurile au fost date indirect, prin simularea unor vanzari consemnate in doua contracte semnate de intermediari.