Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, dupa conferinta de presa a premierului, ca Victor Ponta ar fi reprezentat mai bine interesele Romaniei la Consiliul European avand in vedere tematica abordata si data fiind "fisa postului", informeaza Agerpres.

"Da, fara indoiala cred asta (ca Ponta ar fi reprezentat interesele Romaniei mai bine - n.red.), numai ca data fiind hotararea CCR nu avea cum proceda constitutional. Eu cred ca (Victor Ponta - n.red) a procedat foarte corect incercand sa gaseasca o formula amiabila, nu s-a putut. Cred ca era mai recomandat avand in vedere fisa postului", a declarat Crin Antonescu, inainte de evenimentul de lansare a candidatilor USL pentru Bucuresti.

Presedintele PNL a apreciat ca punctul de vedere formulat de Ponta cu privire la reprezentarea Romaniei la Consiliul European este unul corect.

Intrebat daca Traian Basescu ar putea folosi dreptul de veto in cazul in care nu se va ajunge la un acord in numele Romaniei la Consiliul European, liberalul a raspuns: "Sigur ca da. In momentul in care reprezinti Romania si consideri ca eventuale decizii afecteaza interesul Romaniei, daca ai aceasta posibilitate te folosesti de ea".

Premierul Victor Ponta a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca presedintele Traian Basescu l-a anuntat ca doreste sa participe personal la Consiliul European, motiv pentru care Romania va fi reprezentata de seful statului. Premierul a precizat ca ministrii si consilierii guvernamentali vor pune la dispozitia presedintelui toate informatiile necesare in vederea negocierilor de la Bruxelles.