"Becali asta e un primitiv, e un cretin profund, cum poti sa faci politica cu astia?" a afirmat, la Romania Tv, istoricul Neagu Djuvara, cu referire la Gigi Becali, actual europarlamentar si candidat PNL la alegerile parlamentare din luna decembrie. "Eu l-am facut mos senil, el m-a facut cretin profund, gata, suntem pace", a raspuns Gigi Becali. "Nu conteaza ce spune despre mine un mos senil (...) Domnul Djuvara este putin basist, e sub slujba lui Basescu si de-asta l-a atacat pe presedintele nostru, pe Crin Antonescu", a mai spus omul de afaceri.

Gigi Becali a mai spus, la Romania Tv, ca a donat 400.000 de euro pentru o carte de istorie la care a contribuit si Djuvara: "Este vorba de Istoria Romaniei, scrisa de Alex Stoenescu, impreuna cu alti 4-5 istorici, intre care si Neagu Djuvara. Am virat cei 400.000 de euro in contul Institului de Istorie. Stiu ca a luat si Neagu Djuvara din acesti bani. Chiar ca sunt un cretin profund ca dau 400.000 de euro, ca sa ia Djuvara bani".

Neagu Djuvara si patronul clubului de fotbal Steaua au mai avut schimburi de replici asemanatoare si in trecut, cand istoricul a afirmat ca ii este rusine cu Gigi Becali, iar omul de afaceri a raspuns ca "Djuvara este vai de capul lui, la anii lui e sclerozat, e batranetea. El e super ca istoric, dar s-a sclerozat din cauza batranetii. Ce, stau acu sa-mi arati mosii toti. Iliescu a luat-o razna, a luat-o pe miriste. Iliescu cat de cat e mai sprinten, dar Djuvara saracul, cand il vad...."