Vicepresedintele PDL Sulfina Barbu propune modificarea Constitutiei, astfel incat parlamentarilor care absenteaza mai mult de 50% din timpul de lucru in Parlament sa le fie revocat mandatul, iar in colegiul pe care il reprezinta sa aiba loc alegeri partiale. Ea a anuntat, prin intermediul unui comunicat, ca va demara si o campanie de strangere de semnaturi in acest sens, potrivit Agerpres.

"La finalul legislativului 2008 - 2012 a devenit evident ca absenteismul alesilor neamului din Parlament este o pata neagra pe obrazul celei mai reprezentative institutii. Am constatat ca au fost facute multe propuneri de modificare a Constitutiei, dar niciuna nu a abordat si problema absenteismului din Parlament. De aceea, propun modificarea Constitutiei Romaniei, astfel incat parlamentarilor care absenteaza mai mult de 50% din timpul de lucru in Parlament sa le fie revocat mandatul, iar in colegiul pe care il reprezinta sa aiba loc alegeri partiale", propune Sulfina Barbu.

In motivarea propunerii sale, Sulfina Barbu arata ca "parlamentarii nu sunt cu nimic mai presus decat orice alt cetatean al acestei tari": "Un elev care absenteaza nemotivat de la scoala este in cele din urma exmatriculat. Un angajat care lipseste de la locul de munca are salariul taiat si in cele din urma este concediat. Doar unii parlamentari nu vin la munca si cu toate acestea isi primesc indemnizatia integral si isi duc pana la capat mandatul de patru ani. Fac aceasta propunere mai degraba cetatenilor decat clasei politice, pentru ca cetatenii au dreptul constitutional de a modifica Constitutia. Vom demara in curand o campanie de strangere de semnaturi pentru a sustine aceasta propunere de modificare a Constitutiei."