Aproximativ 200 de muncitori de la fostul combinat de prelucrare a lemnului din Targu Jiu, Rostramo SA, aflat in procedura de lichidare judiciara, au protestat joi in fata Prefecturii Gorj, liderul PP-DD, Dan Diaconescu, nefiind lasat de catre jandarmi sa se alature manifestantilor, relateaza Mediafax.

Muncitorii, care au avut aprobare pentru a protesta in fata Prefecturii intre orele 11.00 si 13.00, sunt nemultumiti ca nu si-au mai primit salariile de cateva luni, de faptul ca societatea este in faliment si ca utilajele sunt vechi, nefiind investiti bani in retehnologizarea acestora.

Liderul PP-DD, Dan Diaconescu, insotit de membri ai staff-ului sau de campanie, a incercat sa se alature manifestantilor, insa jandarmii care formau un cordon in jurul acestora i-au blocat accesul.

Jandarmii care delimitau zona de protest i-au interzis lui Diaconescu sa se alature manifestantilor, acesta intreband daca poate sa faca acest lucru in calitate de jurnalist.

Insotit de candidatul la functia de senator de Gorj Tudor Barbu, Diaconescu a intrebat de mai multe ori daca i se permite accesul ca jurnalist, nefiind insa lasat sa treaca de cordonul de jandarmi.

In acel moment, Dan Diaconescu a impartit flori protestatarilor peste cordonul de jandarmi, cerandu-le sa le puna "in teava pustii jandarmilor".

Mitingul muncitorilor de la fostul combinat de prelucrare a lemnului Rostramo SA, din Targu Jiu, in fata Prefecturii Dolj s-a incheiat joi, in jurul orei 12:00, in piata ramanand in continuare liderul PP-DD Dan Diaconescu si aproximativ o suta de simpatizanti de-ai sai.

Cei aproximativ 200 de muncitori de la Rostramo au plecat din piata dupa ce o delegatie a lor a fost primita de catre prefectul de Gorj, Ion Claudiu Teodorescu, carora i-au prezentat nemultumirile.

Prefectul a preluat o lista cu nemultumirile muncitorilor si a promis ca o va inainta ministerelor implicate si Guvernului, luni urmand sa aiba o intalnire cu factori locali de decizie in incercarea de a-i ajuta pe protestatari.

Demersurile prefectului au fost comunicate manifestantilor de catre reprezentantii care au fost la discutii, dupa care muncitorii au decis sa se retraga din piata cu o ora mai devreme decat aveau autorizatie.

O parte dintre ei au mers in alta zona a pietei la circa 20 de metri distanta, unde, la ora transmiterii acestei stiri, se afla in continuare Dan Diaconescu si simpatizantii sai, cu care acesta discuta diverse probleme sociale.

La fata locului au ramas efectivele de jandarmi care au asigurat linistea in timpul mitingului muncitorilor de la Rostramo.

Reprezentanti ai Jandarmeriei Gorj au precizat ca zona va fi supravegheata pana cand piata va fi goala, comandantul adjunct al institutiei, colonelul Florin Popescu, declarand pentru Mediafax ca nici Dan Diaconescu, si nici altcineva din apropierea sa nu vor fi amendati pentru miting neautorizat.

Popescu a precizat ca Jandarmeria nu considera prezenta lui Diaconescu in piata alaturi de circa o suta de persoane ca un miting neautorizat, ci ca pe o intalnire care a coincis cu manifestatia muncitorilor.