O mare parte din membrii organizatiei Arad partidului Forta Civice precum si sase din cei sapte membrii ai Biroului Permanent al filialei au demisionat din functiile detinute urmand sa se inscrie in PNL, informeaza Mediafax. Demisionarii si-au anuntat miercuri decizia aratandu-se nemultumiti ca partidul "nu mai are identitate si a devenit apendicele PDL". Intr-un comunicat transmis presei, FC dezminte informatiile precizand ca "in realitate, este vorba despre doar doi simpli membri, fara niciun fel de activitate in perioada in care au activat ca membri" ai formatiunii.

Potrivit agentiei de presa citate, demisionarii au anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa la PNL Arad, ca toti cei aproximativ 50 de membri care au infiintat filiala in primavara au ales sa paraseasca Forta Civica, nemultumiti ca acest partid s-a aliat cu PDL.

FC dezminte, intr-un comunicat, informatiile aparute in presa conform carora un numar important de membri ai partidului din organizatia Arad ar fi parasit partidul pentru a se inscrie in PNL. "In realitate, este vorba despre doar doi simpli membri, fara niciun fel de activitate in perioada in care au activat ca membri ai Fortei Civice", se arata in comunicatul de presa.

Potrivit sursei citate, "Forta Civica imbratiseaza acest proces absolut natural de primenire, proces in urma caruia partidul isi va consolida o echipa unita, cu adevarat capabila sa puna in practica programul politic de dreapta in folosul tuturor romanilor."

Demisionarii sustin ca din sapte membri ai conducerii organizatiei judetene sase au ales sa plece, in timp ce presedintele judetean, Alexandru Lupu, a ramas in partid.

"De fapt, domnul Lupu nu ne reprezenta pentru ca a fost pus presedinte imediat ce Mihai Razvan Ungureanu a preluat acest partid. Presedintele ales de noi a fost schimbat", a declarat fostul secretar judetean al Fortei Civice, Vlad Botos, adaugand ca demisionarii au decis sa se alature PNL Arad pentru ca asa isi pot pastra principiile in care au crezut cand au aderat la Forta Civica.

"Toate principiile si valorile in care am crezut ne-au fost deturnate de aceasta miscare a lui Mihai Razvan Ungureanu de a se alia cu PDL. Forta Civica nu mai are identitate si a devenit apendicele PDL, pe care-l ajuta sa-si spele imaginea. Ne dezicem de actuala structura la care a aderat partidul, deoarece reprezinta doar o manevra electorala, menita sa induca in eroare alegatorii", a declarat Botos. Fostul secretar al FC Arad a mai aratat ca, prin demisia in bloc, filiala a ramas fara oameni, in conditiile in care avea aproximativ 60 de membri.

Fostii membri FC considera ca "Mihai Razvan Ungureanu (care va candida pentru un mandat de senator in colegiul din municipiul Arad - n.r.), care are prea putina sau deloc legatura cu Aradul, nu reprezinta solutia pentru imbunatatirea conditiilor de viata ale aradenilor", au mai aratat acestia in conferinta de presa.

Presedintele organizatiei municipale a PNL, Florin Galis, a declarat, la randul sau, ca demisionarii au fost primiti in filiala liberala, precizand ca "sunt oameni valorosi, ne vom stradui sa-i integram pentru ca vrem sa participe la proiectul nostru politic prin care incercam sa schimbam coloratura politica in Arad".