Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat marti ca Adriean Videanu, ar putea fi una dintre variantele de premier in situatia in care, Alianta Romania Dreapta (ARD) va obtine majoritatea parlamentara, potrivit agentiei Agerpres. Adriean Videanu este seful campaniei electorale a ARD la parlamentare si presedintele interimar al organizatiei PDL Bucuresti.

"Da, Adriean poate fi una dintre propunerile noastre. Noi nu ne-am decis. Nu vrem sa vindem blana ursului din padure, dar ne-am propus un scor care sa ne permita sa fim la guvernare", a declarat Blaga.

Adriean Videanu: "Vedeti, domnul Blaga este presedinte. De aceea nu sunt eu presedinte. Desemnarea primului-ministru este apanajul sefului statului. Partidele pot face propuneri, desemnarea primului-ministru este apanajul sefului statului. Vom vedea la momentul potrivit".

Videanu este presedintele Comisiei Nationale de Strategie a PDL si a coordonat la nivelul ARD oferta si programul politic. Intrebat de presa daca si-ar asuma implementarea programului de guvernare al ARD, Videanu a precizat ca "un om care stie un program de guvernare evident ca stie si sa-l implementeze".

Adriean Videanu a fot ministru al Economiei in guvernul Boc si a fost inlocuit din functie la presiunile garzii noi din PDL. Pe fondul relatiilor tensionate dintre presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc in septembrie 2010 intr-o sedinta a Colegiului Director a PDL, mai multi parlamentari PDL printre care si Elena Udrea, au cerut demisia premierului si a garzii vechi din Guvern.

La vremea respectiva Boc a reusit sa ramana premier cu conditia ca o parte din ministrii Cabinetului sa demisioneze. Printre acestia s-a numarat si Adriean Videanu si Radu Berceanu. De altfel, de atunci trioul Blaga-Videanu-Berceanu au intrat intr-un con de umbra pana in iunie 2012 cand PDL le-a ales drept presedinte pe Vasle Blaga.

Videanu a revenit pe scena politica in calitate de presedinte interimar al organizatiei PDL Bucuresti dupa ce Elena Udrea a demisionat de la sefia organizatiei in urma rezultatelor slabe obtinute la alegerile locale.