Senatorul UDR Gyorgy Frunda afirma ca "numitorul comun al Uniunii Europene si al Imparatiei Mariei Tereza sunt regiunile, iar viitorul se bazeaza pe aceste regiuni", subliniind ca regiuni din Transilvania au dobandit autonomia sub Maria Tereza, iar Romania "sa o lase mai usor cu statul national". Senatorul de Mures Gyorgy Frunda a declarat, luni, la lansarea candidatilor UDMR din judet, ca el este apt pentru reprezentarea intereselor maghiarilor din Transilvania, "cu experienta dobandita" dupa 22 de ani de politica, potrivit Mediafax.

El a afirmat ca "politica e ca sportul, cat timp ai rezultate bune, trebuie sa fii acolo" si a amintit ca s-a certat cu presedintele Traian Basescu atunci cand a fost vorba despre taieri de salarii si pensii: "Cred ca in urmatorii patru ani voi putea convinge Romania sa o lase mai usor cu statul national, pentru ca minciuna are picioare scurte", a spus Frunda.

Senatorul UDMR a subliniat ca isi doreste sa sustina "acea regiune in care maghiarii sunt majoritari": "Pentru ca aceasta regiune exista de mai multe secole, aceste regiuni au dobandit autonomia sub Maria Tereza, iar numitorul comun al Uniunii Europene si al Imparatiei Mariei Tereza sunt regiunile, iar viitorul se bazeaza tocmai pe aceste regiuni. Acesta e viitorul in Europa comuna".

El a adaugat ca este convins ca se poate implica in elaborarea unor legi in domeniul social, "unde trebuie ajutati cetatenii romani de orice limba", dar si sa sprijine IMM-urile.

Totodata, Frunda a spus ca se asteapta ca in anii viitori sa se rezolve problemele legate de denumirea unei scoli "Bernady Gyorgy", a unei strazi dupa numele lui Kossuth Lajos, dar si problema Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures.

Potrivit senatorului, salariul minim al unui medic stagiar ar trebui sa fie de 1.500 de lei, "pentru ca degeaba il ai, daca nu esti in stare sa-l platesti": "Va rog, veniti pe 9 decembrie la vot, nu sa ne ajutati, ci sa aveti pe cine sa contati", a spus Frunda, avertizand: "Cine spune ca criza ia sfarsit se insala", intrucat "vin vremuri grele".

Toti parlamentarii UDMR din Mures - senatorii Marko Bela si Frunda Gyorgy si deputatii Borbely Laszlo, Kerekes Karoly si Kelemen Attila - candideaza pentru noi mandate. Alaturi de acestia, UDMR i-a nominalizat la Senat pe consilierii judeteni Balogh Jozsef si Csep Andrea, iar pentru Camera Deputatilor pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Mures Lokodi Edita Emoke, pe profesorul Fodor Jozsef, pe avocatul Gogolak Csongor, pe viceprimarul din Sarmasu, Sallai Imre, si pe consilierul judetean Eros Csaba, care este si director la Posta Mures.