Omul de afaceri bistritean care l-a denuntat la DNA pe fostul lider judetean al PP-DD Bistrita-Nasaud pentru ca i-a cerut mita ca sa poata candida la alegerile parlamentare ramane in continuare in cursa electorala in colegiul 1 de deputat, potrivit deciziei luate vineri de instanta, relateaza Agerpres.

Tribunalul Bistrita-Nasaud a respins contestatia facuta de reprezentantul PP-DD Kiss Laszlo, consilier municipal, impotriva candidaturii lui Lucian Adrian Ungur imediat dupa scandalul legat de retinerea de catre DNA a fostului presedinte interimar, Octavian Seciu. Kiss a sustinut ca Ungur nu este membru de partid, deci nu poate candida din partea acestei formatiuni politice la parlamentare.

Potrivit purtatorului de cuvant al Tribunalului, Dana Ceuca, instanta a respins contestatia ca neintemeiata, insa contestatarul are drept de recurs in 24 de ore.

Noul presedinte al PP-DD Bistrita-Nasaud, Stefan Todea, a declarat pentru Agerpres ca, dupa ce instanta a cerut lamuriri de la conducerea centrala a partidului in legatura cu statutul lui Lucian Adrian Ungur, s-a trimis de la Bucuresti o hartie in care se specifica ca omul de afaceri este membru de partid.

In acest moment, atat denuntatorul, cat si cel denuntat vor candida din partea PP-DD Bistrita-Nasaud la alegerile din 9 decembrie, Ungur in colegiul 1 de deputat, iar Seciu in colegiul 4 de deputat.

Octavian Seciu a fost retinut miercuri de procurorii anticoruptie in urma unul flagrant in care acesta a fost prins primind de la omul de afaceri suma de 6.000 de euro pentru a-l ajuta sa candideze pentru un colegiu de deputat. Potrivit comunicatului DNA, suma totala ceruta de Seciu a fost de 75.000 de euro.

Seciu a fost inlocuit in aceeasi zi din functia de presedinte al PP-DD Bistrita-Nasaud cu fostul lider judetean, Stefan Todea. Joi seara, Judecatoria Cluj-Napoca a decis ca Seciu sa fie cercetat in stare de libertate avand interdictia de a parasi tara.