Liderul PNL Eugen Nicolaescu a facut o declaratie extrem de dura la adresa ambasadorului SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein. "Fac o gluma amara, mi-ati stricat dimineata aducandu-mi aminte ca mai exista domnul Gitenstein in Romania, pentru ca pana acum, din punctul meu de vedere, nu ne-a facut decat rau sau modul in care ne-a tratat a aratat ca ne desconsidera ca popor si ca natiune si ca tara si ca vine dumnealui, un mare invatat, un mare specialist in democratie sa ne spuna unde gresim si ce sa facem", a spus Nicolaescu, viceliderul deputatilor liberali, intr-un interviu la RFI.

Ambasadorul american la Bucuresti este "partizan", acuza Eugen Nicolaescu. "Mi se pare total deplasat sa te comporti asa intr-o tara in care esti ambasador! Ca atare, ce spune domnul Gitenstein pe mine nu ma intereseaza, pentru ca dumnealui vorbeste strict partizan. Cel putin asa cred eu", a mai spus Nicolaescu.

Mark Gitenstein "intoxica" opinia publica, sustine Eugen Nicolaescu. "Eu cred ca oamenii de afaceri din Statele Unite ale Americii, institutiile internationale care au sediul in America, oamenii obisnuiti, care circula intre cele doua tari vad ei singuri despre ce este vorba si n-au nevoie sa fie dirijati, sa fie intoxicati, otraviti chiar, de oameni ca Gitenstein", conchide liberalul.

Reamintim ca ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat marti ca este ingrijorat de posibilitatea ca seria de alegeri dificile de care se apropie Romania sa dezbine poporul. El a vorbit despre nevoia ca politicienii romani sa se intoarca la o coabitare civilizata si stabila.

Cititi tot articolul si comentati pe RFI.ro