Parlamentarii si europarlamentarii PDL nu vor lua parte la intalnirea propusa de presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, programata miercuri la Palatul Parlamentului, anunta Agerpres.

"Aceasta decizie a fost luata ca urmare a implicarii deschise a presedintelui Parlamentului European in campania electorala a lui Victor Ponta, co-presedinte al USL. PDL saluta vizita presedintelui Parlamentului European in Romania, iar parlamentarii sai vor lua parte la sedinta comuna a Camerelor Legislativului Romaniei cu ocazia discursului pe care dl Martin Schulz il va sustine la Bucuresti", a precizat presedintele PDL, Vasile Blaga, intr-un comunicat de presa.

PDL considera ca prezenta presedintelui Parlamentului European la Targu Jiu, in circumscriptia electorala unde candideaza Victor Ponta pentru un nou mandat de parlamentar, nu este compatibila cu neutralitatea politica pe care o presupune inalta functie de presedinte al Legislativului european.

Potrivit lui Blaga, in timpul vizitelor lor in Romania, predecesorii lui Schulz au respectat 'impecabil' statutul de presedinte al Parlamentului European, 'nu au favorizat nicio forta politica din Romania si nu au sprijinit prin actiunile lor candidati in alegeri'.

"Prezenta domnului Schulz la Targu Jiu nu ofera opiniei publice romanesti un exemplu de echidistanta asa cum ne-am astepta de la cel mai inalt reprezentant al legislativului european. Asocierea domnului Schulz la campania electorala a domnului Ponta pune intr-o lumina ridicola apelul formulat recent de premierul Ponta care a cerut Comisiei Europene sa evite orice forma de implicare in campania electorala din Romania", se mai arata in comunicatul transmis de presedintele PDL.