Dan Diaconescu intentioneaza sa candideze, din partea PPDD, in colegiul 6 din Targu Jiu pentru un post de deputat, informeaza Romania TV. Presedintele PSD Victor Ponta candideaza, de asemenea in colegiul 6 Targu, la Camera Deputatilor, co-liderul USL urmand sa isi depuna marti candidatura.

Potrivit Romania TV, contracandidatul lui Victor Ponta va fi Dan Diaconescu. In urma scandalului privatizarii Oltchim, Dan Diaconescu spunea ca nu exclude o candidatura impotriva liderului USL.

UPDATE (ora 20:54) Liderul PP-DD Dan Diaconescu a anuntat, marti seara, intr-o conferinta de presa sustinuta in studioul OTV, ca va candida pentru un mandat de deputat la Targu Jiu, in colegiul in care candideaza si premierul Victor Ponta, informeaza Mediafax.

In conferinta de presa, Diaconescu a spus ca USL si ARD au facut "blat", adica in colegiile in care candideaza lideri ai unei dintre parti, cealalta a desemnat candidati "de mucava" si invers, si a precizat ca, pentru a sparge acest blat, a ales sa candideze la Camera Deputatilor in colegiul in care candideaza Victor Ponta.

Diaconescu a mai spus ca ar fi putut candida si la Teleorman, unde candideaza Crin Antonescu, dar a tinut cont de faptul ca fata sa il "prefera" pe Ponta, pe care il numeste "Mickey Mouse" atunci cand il vede la televizor.

Patronul OTV a precizat ca de joi se va muta la Targu Jiu, pentru a candida in "cel mai important colegiu din Romania, cel in care se da batalia pentru viitorul premier al Romaniei.[...] Imi pare rau pentru cei care credeau ca Victor Ponta va fi viitorul prim-ministru".

El a precizat ca pentru Senat va candida Tudor Barbu, colegul sau de la OTV.

Raspunzand unei intrebari, el a spus ca cei care vor candida din partea partidului la parlamentare semneaza un "document" care prevede ca daca acestia pleaca din partid cand vor fi in Parlament vor plati despagubiri de doua milioane de euro. Diaconescu a precizat ca despagubirile nu vor fi platite daca persoana paraseste si Parlamentul.