Senatorul Marius Necula a declarat luni, pentru Agerpres, ca a demisionat din PDL si ca va candida la alegerile parlamentare pe listele PP-DD, in judetul Braila.

"Ma stiu de mai multa vreme cu jurnalistul Sorin Ovidiu Balan si acesta mi-a facut aceasta propunere, sa candidez la Braila. Am tot ezitat. Am spus 'nu' in prima faza. Nu am fost hotarat pana acum, dar voi candida pe listele PP-DD, tot pentru un mandat de senator, in judetul Braila", a spus Necula.

El a precizat ca, desi regreta ca a demisionat din PDL, nu a putut accepta ca Organizatia PDL Galati sa fie "predata echipei Boldea".

"Cu regret - si, sincer, imi pare rau - am demisionat din PDL. Nu ma mai pot regasi in acest proiect politic. Sunt oameni in PDL stimabili, dar conducerea organizatiei a fost predata echipei Boldea", a afirmat Necula.

El a adaugat ca s-ar fi asteptat ca presedintele interimar al Organizatiei judetene PDL Braila, Doru Razmerita, si presedintele Organizatiei municipale PDL Galati, Nicusor Ciumacenco, care au primit un aviz negativ din partea Comisiei de etica a PDL, sa nu se mai regaseasca pe listele partidului pentru alegerile parlamentare.

"Am asteptat, a fost chiar si o scrisoare de protest a organizatiei vizavi de numirea celor doi, dar nu a fost nici o reactie. Am avut speranta ca macar decizia Comisiei de etica, condusa de Monica Macovei, va fi una corecta, dar desi cei doi au primit un aviz negativ, se regasesc in continuare pe listele PDL-ului", a mai aratat Necula.

Acesta a sustinut ca nimeni nu ii poate reprosa faptul ca prin demisie a "tradat" partidul.

"Nu ma poate acuza nimeni de tradare. (...) Mai tarziu de atat nu puteam pleca din partid", a declarat senatorul.

UPDATE: Fostul presedinte PDL Oradea, pe lista PP-DD pentru un mandat de deputat

Si fostul presedinte al PDL Oradea Mircea Matei va candida pe listele Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD), pentru o functie de deputat de Oradea.

Ex-presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), Mircea Matei a fost solicitat sa candideze din partea PP-DD in Colegiul 8 Deputati, din cartierul oradean Rogerius, in care isi are domiciliul stabil.

Fostul pedelist a declarat luni pentru Agerpres ca s-a inscris de cateva zile in PP-DD si ca a dat curs acestei invitatii in urma unor mai multe discutii cu conducerea judeteana a filialei PP-DD.

"Abordez campania cu ganduri bune si vreau sa fie o evaluare fata de colegii mei care nu m-au contactat si abordat, crezand poate ca nu meritam sa candidez. Sper sa mai rup din voturile USL pentru ca daca ramane asa, pe Oradea, dar si in Bihor, va iesi un monopol care nu va duce nicidecum la progres. Trebuie sa fie cineva care sa te traga de maneca", a declarat Mircea Matei.

Pe langa Mircea Matei, in colegiul 8 vor mai candida Pasztor Sandor, UDMR, Cristian Puscas, PDL si Ioan Cupsa, USL-PNL. Tot pentru PP-DD va candida fosta judecatoare Elena Pop-Blaga in Colegiul senatorial 4 Oradea, unde se va confrunta cu medicul secretar de stat Florian Bodog (USL).