Lavinia Sandru a declarat marti, la Realitatea TV, ca refuza sa candideze in Arad, afirmand ca i se repartizase un "colegiu eligibil" pentru PDL si nu accepta ca UNPR sa fie tratat ca "ruda saraca" in cadrul USL.

"Am renuntat la candidatura la Arad. Personal sunt nemultumita de colegiu. Era vorba initial de 30 de colegii eligibile pentru USL. Acel colegiu pe care eram eu era eligibil pentru PDL, nu pentru USL", a spus Sandru, intrebata daca va mai candida in Arad.

Ea a precizat ca UNPR a sustinut guvernul Victor Ponta cu 28 de voturi si nu poate accepta acum sa fie "tratat ca ruda cea saraca si sa fim asezati pe un scaun langa usa".

"Nu e o declaratie de razboi, nu sunt suparata pe nimeni, sunt nemultumita si nu accept un asemenea tratament pentru mine si pentru colegii mei", a precizat ea, adaugand ca nu isi doreste sa-i "incaiere" pe Gabriel Oprea (presedintele UNPR, fost membru PSD si ministru in cabinetul Adrian Nastase) cu actualul lider al social-democratilor, premierul Victor Ponta.

Intrebata daca nu va mai candida deloc la alegerile parlamentare din decembrie, Lavinia Sandru a precizat: "Nu am zis ca renunt la orice candidatura, renunt la candidatura la Arad".

In Arad, Lavinia Sandru ar fi urmat sa candideze impotriva lui Mihail Neamtu, potrivit unor surse din USL.