Liberalul Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a declarat vineri seara, intr-o conferinta de presa sustinuta dupa ce conducerea partidului a decis demiterea presedintelui si dizolvarea filialei PNL Sector 1, ca "Antonescu se comporta ca un interimar al lui Basescu si la conducerea PNL, fiindca a decapita cea mai puternica filiala din tara si a-l inscrie in partid pe Gigi Becali este un serviciu de care nu pot beneficia decat Traian Basescu si adversarii politici".

Declaratiile lui Andrei Chiliman:

  • Ziua de astazi este o zi trista pentru PNL. Dl George Crin Laurentiu Antonescu a decapitat cea mai puternica filiala liberala din Romania si i-a dat certificat de liberal dlui George Bacali
  • De asemenea, este o zi cat se poate de vesela pentru adversarii PNL, in primul rand pentru dl Traian Basescu, a carui copie mai putin reusita se dovedeste a fi dl George Crin Laurentiu Antonescu
  • Intrucat sunt un simplu membru PNL, am urmarit desfasurarea evenimentelor de astazi la televizor. Am avut senzatia dezagreabila ca dl Antonescu se comporta ca un interimar al dlui Basescu si la conducerea PNL. Fiindca a decapita cea mai puternica filiala din tara si a-l inscrie in partid pe Gigi Becali este un serviciu de care  nu pot beneficia decat Traian Basescu si adversarii nostri politici.
  • Din pacate pentru noi toti, ranchiunile personale si interesele politicianiste meschine ale presedintelui partidului au lovit din nou. Si asta inainte de o batalie politica importanta pe care o avem de purtat impreuna cu aliatii nostri de la PSD.
  • Vreau ca toti liberalii romani sa stie ca actiunea de astazi este motivata doar de interesele politicianiste meschine ale dlui Antonescu, care si-a format un reflex din a acoperi cu taceri dezonorante si cu minciuni sfruntate razboiul pe care l-a declarat, de mai demult, filialei PNL Sector 1, filiala cu cele mai bune rezultate din tara. 
  • Imi amintesc cum proaspat ales presedinte al PNL, George Crin Laurentiu Antonescu l-a numit la alegerile interne de atunci pe Vlad Moisescu presedintele meu. Ma intreb cand a vorbit Crin Antonescu pe linia adevarului, a bunului simt si a convingerilor sale, atunci sau acum, cand il face tradator pe cel pe care l-a propus candidat in Secotrul 1 in 2008. 
  • Personal, regret ca un om care vorbeste atat de frumos, are un caracter atat de urat. 
  • Pana acum, din momentul aprilie 2012, atunci cand am fost demis de la conducerea PNL Bucuresti fara baza statutara si fara vreo explicatie logica, am refuzat sa pronunt numele acestui domn, tocmai pentru a nu aduce prejudicii efortului electoral al PNL. Cred insa ca am datoria fata de liberalii cu care sunt coleg de aproape 23 de ani sa nu las sa ajunga la ei doar minciunile dlui Antonescu si invectivele dlui Becali.
  • Dl Antonescu ne acuza pe mine si pe colegul meu Vlad Moisescu de tradare in favoare lui Traian Basescu. Ii cer public sa-si retraga aceasta afirmatie. N-o va face. Pentru ca a lipsit, se pare, de la lectia de onoare. 
  • Ii amintesc ca eu, Vlad Moiescu si ceilalti colegi ai mei din aceasta organizatie am castigat cele mai multe dintre confruntarile electorale cu Traian Basescu si PDL, chiar atunci cand erau pe val. Dl George Crin Laurentiu Antonescu le-a pierdut deocamdata pe toate. 
  • Ii amintim ca suntem filiala care a obtinut intotdeauna cele mai bune rezultate impotriva lui Basescu si a PDL, inclusiv la recentul referendum de suspendare, am fost pe primul loc la nivelul Bucurestiului.
  • Desigur, nu ma astept sa inteleaga ce inseamna o campanie electorala si o organizatie puternica de partid un om care nu a facut niciodata nimic prin propriile puteri, ci doar impins de altii sau atarnat de altii.  
  • Nu numai ca nu regret ca i-am adresat dlui Daniel Chitoiu scrisoarea deschisa in care ii ceream sa puna in dezbatere in partid protocolul halucinant semnat cu anumite organizatii ale societatii civile, prin care angaja PNL la desfiintarea CCR sau a CNSAS. Ba chiar il sfatuiesc pe dl Antonescu sa-si insuseasca rapid continutul acelei scrisori. Altminteri, s-ar putea ca reprezentantii partidului nostru in viitoarea guvernare sa devina indezirabili in tarile democratice ale Europei si ale lumii. 
  • Desi stiu ca nu va tine cont de ele, ii dau totusi inca doua sfaturi lui Crin Antonescu, in calitatea mea de om putin mai in varsta si cu o vechime in munca in mod cert mai mare decat a dansului.
  • Decredibilizarea dvs in ochii romanilor nu poate fi compensata nici prin "becalizarea" PNL si nici prin satisfactiile platonice pe care le obtineti rafuindu-va cu indezirabilii din partid. Aveti grija ca aceasta decredibilizare sa nu afecteze si sansele PNL in aceste alegeri parlamentare. 
  • Eu, Vlad Moisescu si ceilalti colegi vom avea grija ca acest lucru sa nu se intample in Sectorul 1. Ne vom implica in campania electorala nu pentru accidentele istorice de la varful PNL, ci pentru ca avem convingerea ca trebuie sa castigam aceste alegeri impreuna cu aliatii PSD. Si asta pentru Romania si pentru romani. Ne vom bate in campania electorala pentru ca avem candidati valorosi - dl presedinte Tariceanu, dl ministru Corlatean, dl ministru Orban si ceilalti merita sa reprezinte Sectorul 1, pe bucuresteni, pe romani in Parlament.
  • Daca merita insa si dl Becali, asta ati decis-o dvs deja, dle Antonescu. 
  • Va fi o onoare pentru mine sa suntin candidatii USL din Sectorul 1, sa ma implic si sa contribui la victoria USL in aceste alegeri.