Antonie Solomon, fost primar al Craiovei, va candida la alegerile parlamentare din partea PP-DD, la Colegiul 1 Senat din Craiova, el semnand, joi, adeziunea de intrare in organizatia judeteana a partidului, anunta Mediafax.

"In mod oficial, incepand de astazi, alaturi de Partidul Poporului Dan Diaconescu, in calitate de membru si viitor candidat al unui colegiu de Senat este nimeni altul decat domnul Antonie Solomon, caruia ii multumesc pentru decizia de a veni alaturi de noi, il felicit pentru aceasta decizie si il asigur ca alaturi de echipa de la PP-DD Dolj, va reusi in scrutinul electroral din aceasta toamna sa dovedeasca faptul ca a ramas in continuare un cetatean iubit, un lider de marca din politica doljeana. Impreuna cu dumnealui, PP-DD Dolj va emite un scor foarte bun", a declarat Mihai Cilibiu, presedintele PP-DD Dolj.

Mihai Cilibiu a precizat ca in proportie de 99,99 %, candidatura lui Solomon este sigura, fiind nevoie insa si de decizia partidului la nivel national.

Antonie Solomon a afirmat ca s-a alaturat PP-DD Dolj pentru ca se considera un om din popor si ii place ideea de a face ceva pentru oameni: "Ideea este ca, asa cum a spus si domnul Dan Diaconescu, m-am intalnit cu el si asta m-a si facut sa vin spre Partidul Poporului: "Domne, sa nu furam nimic in tara asta doi ani de zile, dar nimeni sa nu fure doi ani, nu trebuie sa facem nimic bun, dar sa nu furam si se aduna 40 de miliarde de euro, 20 de miliarde de euro - evaziuni fiscale din partea celor care stiu sa le faca pe anᅡ. Si noi asta incercam, poate vocea mea, vocea lui...", a declarat Antonie Solomon.

Fostul primar al Craiovei a spus ca a decis sa candideze pentru a reprezenta populatia Craiovei in Parlament: "Este optiunea mea. Voi candida nu pentru ca am tupeu, ci pentru ca am in spatele meu 52.000 de votanti si cred ca numarul lor a crescut foarte mult in ultimul timp si am obligatii morale fata de acesti oameni. Nu spun ca voi revolutiona Senatul sau Parlamentul sau aceasta tara, dar cert este ca in Parlamentul Romaniei va fi o voce care va vorbi despre Craiova. (...) Speram sa luam colegiul cu jumatate plus unu, dupa sondaje. Ar trebui sa ma culc si sa ma scol dupa 9 decembrie, dar m-am mai culcat dupa locale si m-am trezit din viitor primar pe locul care mi-a displacut. O sa fiu mai atent acum, si la calitatea oamenilor din sectiile de votare si la militantii partidului care vor sa ajute. Sa fie atenti adeversarii nostri ca nu mai dormim si o sa fim o forta politica in acest oras si in acest municipiu".

Pe 10 octombrie, Antonie Solomon anunta ca a demisionat din toate functiile detinute in UNPR motivand ca a obtinut un scor mic la alegerile locale si a pierdut Primaria in fata Liei Olguta Vasilescu, adaugand ca nu se retrage din politica, ci analizeaza ofertele altor partide. La alegerile din iunie, Antonie Solomon a candidat pentru cel de-al treilea mandat de primar din partea UNPR.

In 2004, el a fost ales primar din partea PSD, iar la alegerile locale din 2008 a candidat din partea PDL si a obtinut al doilea mandat.

Antonie Solomon a fost lider al filialei Craiova a PDL, functie pe care a pierdut-o in septembrie 2011, dupa ce a anuntat ca va candida la primarie din partea UNPR. In luna februarie a acestui an, Antonie Solomon a fost exclus din PDL, iar la scurt timp a fost numit presedinte interimar al UNPR Dolj.

Antonie Solomon a fost arestat preventiv in 3 martie 2010, pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual, fiind acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la actionarul principal al firmei PIC din Pitesti, Cornel Penescu, pentru a-i facilita diverse servicii in Craiova. El a fost eliberat din arest pe 8 septembrie 2010, prin decizia Curtii de Apel Galati, iar la scurt timp si-a reluat atributiile de primar, care ii fusesera suspendate.