Uniunea Social Liberala isi lanseaza, miercuri, candidatii pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, intr-o manifestare de amploare, la care sunt asteptati aproximativ 80.000 de oameni, ce se va desfasura pe cel mai mare stadion din Romania - Arena Nationala.

Liderii USL - presedintele PSD, premierul Victor Ponta, presedintele PNL, Crin Antonescu, si presedintele PC, Daniel Constantin, - candidati in alegerile din decembrie, vor prezida manifestarea, la eveniment fiind asteptat sa participe si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, precum si lideri ai socialistilor si liberalilor europeni, scrie Agerpres.

Peste 400 de candidati USL vor intra in batalia pentru fotoliile de deputati si senatori, in colegiile din intreaga tara. Pentru aceasta manifestare au fost luate mai multe masuri. Avand in vedere numarul mare de persoane care va participa la eveniment, circulatia rutiera pe strazile Pierre de Coubertain, Vatra Luminoasa si Maior Coravu se va inchide total, miercuri, intre orele 11,00 si 22,00.

De asemenea, de la ora 18,30 si pana la ora 22,00, se va inchide circulatia rutiera in totalitate pe bd. Basarabia, intre Piata Hurmuzachi si bd. Chisinau. In intervalul orar 6,00 - 22,00 se interzic opririle si stationarile pe mai multe artere de circulatie din apropierea Arenei Nationale.

Candidati

Primul-ministru Victor Ponta, presedintele Senatului, Crin Antonescu, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, candideaza din nou la parlamentarele din luna decembrie.

Alaturi de ei se afla nume mai noi sau mai vechi din PSD, PNL, PC sau UNPR. In colegiile din Capitala printre candidati se regasesc Calin Popescu-Tariceanu, Eugen Nicolaescu, Corneliu Dobritoiu, Alina Gorghiu de la PNL, social-democratii Ecaterina Andronescu, Titus Corlatean, Nicolae Banicioiu, Florian Popa, Rodica Nassar, precum si presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu. Tot in Bucuresti este candidat si europarlamentarul George Becali, finantatorul FC Steaua.

Printre candidatii USL in tara se mai afla social-democratul Madalin Voicu (parlamentar de cinci mandate), Serban Mihailescu (UNPR), fostul lider taranist Victor Ciorbea, omul de afaceri Sebastian Ghita, ecologistul Remus Cernea si presedintele Partidului Verde, Ovidiu Iane, consilierul de stat Damian Draghici, precum si conservatorii Bogdan Ciuca, Maria Grapini, Vasile Nistor.