Un grup de protestatari s-au strans in fata cunoscutului restaurant bucurestean Carul cu Bere, unde iau cina, incepand cu ora 20:30, liderii PPE prezenti la Bucuresti pentru Congresul popularilor europeni.

Protest impotriva liderilor PPEFoto: Hotnews

Acestia afisau pancarte pe care scria "Merkel = Sclavie, Barroso = cenzura, Reding = Coruptie".

Printre protestatari se putea vedea si figuri cunoscute la protestele din Piata Universitatii.

La protest participa aproximativ 50 de persoane care scandeaza sloganuri impotriva lui Traian Basescu si a Angelei Merkel, precum "Guvernatorul dement care vinde armament".

Sunt prezenti si circa 30 jandarmi.

"De noua luni protestam pentru ca Basescu isi bate joc de tara, a distrus spitalele, agricultura, a furat flota, Merkel e o javra, sa iasa afara din tara. Ce cauta la noi, si-a batut joc de poporul roman", a declarat, pentru HotNews.ro, Dumitru Elena, o pensionara care participa la protest.

"Protestez ca sa il dau jos pe Basescu, protestul se adreseaza si liderilor partidului european. Protestam impotriva lor ca il loc sa sustina poporul roman care si-a exprimat vointa prin referendum, ii dau cu piciorul. Cred ca e o mare jignire, o sfidare a drepturilor democratice. Este o nesimtire contrara normelor democratice. Noi exprimam vointa acestui popor", a spus un alt protestatar, Ilie Rosianu, care spune ca este profesor pensionar.

Protestul vine dupa ce cotidianul Jurnalul National a promovat timp de aproape o saptamana, in deschidere, articolul "Merkel, Barroso, Reding – în Congres la Bucureşti. Să-i primim cum li se cuvine".

"Capitala intră sub talpa portocaliilor: Bucureşti este, la invitaţia lui Băsescu, gazdă a Congresului Partidului Popular European. Timp de trei zile, începând de astăzi vor fi prezenţi în ţara "loviturii de stat" Merkel, Barroso, Reding, Martens şi toată liota de politruci care le-au ţinut isonul în odioasa campanie de demolare a voinţei populare care a decis printr-un vot larg majoritar suspendarea lui Băsescu. Să le facem o primire cum li se cuvine!", se arata in deschiderea acestui articol.