Biroul politic central al PNL a votat luni, in unanimitate, "o pozitie de principiu pentru un acord politic cu PNG si PNTCD autentic, gruparea lui Victor Ciorbea", a declarat presedintele liberalilor, Crin Antonescu.

El a precizat ca vineri, la ora 11,00, a fost convocat Biroul politic central iar la ora 12,00 Consiliul national executiv, unde vor fi definitivate candidaturile pe listele USL.

In sedinta de luni, biroul politic central a convenit sa propuna Consiliului national derogari de vechime pentru ca o serie de personalitati publice sa fie propuse pe locurile PNL la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Printre aceste personalitati figureaza, a precizat Crin Antonescu, Sorin Rosca Stanescu, Vlad Nistor sau Daniel Barbu.

De asemenea, biroul politic l-a mandatat luni pe Crin Antonescu sa finalizeze "detaliile privitoare la candidatura lui Victor Ciorbea si Gigi Becali pe listele USL".

Intrebat cum comenteaza afirmatiile facute in cursul diminetii de Calin Popescu Tariceanu, care spusese ca o candidatura a lui Gigi Becali pe listele PNL nu este un subiect care merita comentat, Antonescu a raspuns: "Vocile care au ceva de spus o spun public, votul biroului politic a fost unul unanim".

Surse politice au precizat pentru HotNews.ro ca a existat o abtinere.

In ceea ce priveste o candidatura a lui Gigi Becali in colegiul lui Dan Diaconescu, liderul PNL a afirmat ca exista "aceasta posibilitate" si i "s-ar parea un frumos derby" aceasta confruntare.

Gigi Becali: Voi face carne de mici din Dan Diaconescu, indeplinesc tot ce-mi ordona PNL

Gigi Becali a salutat vineri votul de sustinere acordat de PNL pentru un protocol cu PNG si o candidatura a sa, a mentionat ca inscrierea sa in PNL e o chestiune de zile si i-a transmis lui Dan Diaconescu, posibilul sau contracandidat, ca-l va face "carne de mici", relateaza realitatea.net.

"Probabil ca o sa mai avem inca o intalnire, iar ca sa devin membru PNL nu este nici un fel de urgenta. Si probabil va fi in zilele urmatoare, maine, pana vineri cand se va intruni Consiliul National ca sa hotarasca acea derogare din Statutul PNL care prevede ca daca vrei sa candidezi trebuie sa ai o vechime de doi ani", a declarat eurodeputatul.

Intrebat ce va face in campanie, Becali a raspuns: "Tot ce va fi nevoie. Orice ordin voi primi de la PNL, il voi duce la indeplinire. Asta inseamna ca partidul va avea o strategie politica si eu ma voi incadra in ea. Ma rog la Dumnezeu si Imparatului Hristos sa-mi dea intelepciune sa fac tot ce mi-am propus sa fac".

"Iar cu Diaconescu nu ma mai intrebati, ca fac carne de de mici din el", a conchis Becali.