Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a declarat joi, pentru Mediafax, ca va candida din partea Aliantei Romania Dreapta in colegiul senatorial 1 Arad. "Nu sunt in situatia de a schimba colegiul in care candidez, fiind prima experienta electorala. Ma bucur ca-i pot urma istoriceste regretatului Ion Ratiu, care a candidat pentru un post de deputat tot la Arad, fiind originar din Turda. Candidez la Arad si pentru ca Banatul a fost intotdeauna in avanpostul dreptei politice, in Banat Forta Civica are organizatii puternice", a precizat Mihai Razvan Ungureanu.

Mihai Razvan UngureanuFoto: Hotnews

El a aratat ca a primit la inceputul lunii octombrie o invitatie oficiala de a candida din partea ARD la Colegiul sentorial 1 Arad si ca aceasta invitatie a venit din partea organizatiilor locale ale PDL si Forta Civica.

"Invitatia ma onoreaza si, dupa multa chibzuinta, ii dau curs. Mi se pare elegant si normal sa respectam, ca partener de alianta, deciziile celorlalti candidati. Este motivul pentru care sunt printre ultimii care ia o hotarare in privinata candidaturii, dupa ce m-am asigurat ca marea majoritate a candidatilor nostri sunt decisi asupra colegiului in care candideaza", a mai spus Mihai Razvan Ungureanu.

El a aratat ca ar fi putut la fel de bine, fiind iesean, sa candideze in orasul sau natal sau in Bucuresti, unde s-a stabilit de multi ani, sau la Alba, Sibiu, in Maramures sau in Moldova.

"Oriunde, am primit aceeasi invitatie si le multumesc tuturor pentru sustinere si interes. Consider ca un senator este ales de o comunitate locala pe care o reprezinta si in fata careia raspunde, dar totodata ii reprezinta pe toti cetatenii, in functie de increderea pe care o strange in jurul sau. Aradenii isi doresc si eu imi doresc sa fie reprezentati de mine. Dar aceasta candidatura este pentru multi ceilalti care cred in mine, indiferent daca sunt ieseni, bucuresteni, cetateni ai Romaniei care isi doresc cu ardoare o alternativa la actuala putere", a mai spus Ungureanu.

Biroul Permanent Judetean (BPJ) al PDL Arad a definitivat, saptamana trecuta, lista de candidati pentru alegerile parlamentare, presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, fiind desemnat candidat la Senat in municipiu, iar liderul judetean al PDL, Gheorghe Seculici, la Camera Deputatilor.

Referitor la faptul ca nu a mai fost desemnat candidat la Senat, Gheorghe Seculici a declarat pentru Mediafax ca a acceptat propunerea BPM si BPJ de a candida la Camera pentru a detensiona situatia din organizatia judeteana.

"BPM si BPJ mi-au propus sa candidez la Camera in ideea de a detensiona o competitie interna inutila in acest moment. Am acceptat propunerea in ideea in care doresc aceasta echipa si sa intram in campanie intr-o relatie de colaborare din care sa aiba toata lumea de castigat, mai ales cetatenii Aradului", a spus Seculici.

Liderul Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, fusese invitat de PDL sa candideze pentru Senat in judetul Arad, intr-un colegiu in care fusese propusa si candidatura liderului filialei judetene Arad a PDL, Gheorghe Seculici, care nu aparea, insa, pe lista de candidati aprobata de BPM al PDL Arad.

Desemnarea candidatilor pentru alegerile parlamentare a generat o disputa in PDL Arad, unde liderul judetean, Gheorghe Seculici, prezenta o lista de candidati pe care primarul Gheorghe Falca nu o recunoastea.