Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri ca listele pentru alegerile parlamentare sunt finalizate si vor fi discutate joi in sedinta Colegiului Director al partidului, aratand ca sunt peste 450 de candidati si ca Mihail Neamtu, liderul Noua Republica, va candida din partea ARD, potrivit agentiei Mediafax.Surse din interiorul ARD au declarat pentru Hotnews.ro ca s-a ajuns la un consens in ceea ce priveste candidatura lui Mihail Neamtu care a primit un colegiu de deputat in Arad iar Mihai Razvan Ungureanu va candida pentru un post de senator in acelasi judet.

"Maine (listele candidatilor n.r.) le vom discuta, asa cum este statutar, in Colegiul Director National. Speram sa nu fie cazul de incompatibilitati, ar putea sa apara la atatia candidati, 450 de candidati, dar sper sa nu fie, astfel incat saptamana viitoare sa le si depunem", a precizat Blaga, raspunzand la o intrebare pe aceasta tema.

Intrebat daca Neamtu va candida ca independent sau din partea Aliantei Romania Dreapta, Blaga a spus: "Mihai Neamtu va candida din partea aliantei".

Potrivit unor surse ARD, Mihail Neamtu si ceilalti candidati ai Noua Republica s-au inscris in PNTCD pentru a putea candida din partea aliantei.

PNTCD urmeaza sa aiba in total 20 de candidati pe listele ARD, au mentionat aceleasi surse.

Noua Republica nu a putut semna protocolul Aliantei Romania Dreapta - din care fac parte PDL, Forta Civica si PNTCD - din cauza faptului ca inregistrarea partidului la tribunal a fost contestata.

Lideri ca Vasile Blaga, Elena Udrea, Cristian Boureanu au ales sa-si schimbe colegile si sa candideze in judete unde scorul partidului le ofera in loc elgibil in Parlament. Astfel Vasile Blaga si Elena Udrea au parasit Bucurestiul si vor candida in Timis respectiv Neamt . Cristian Boureanu a parasit colegiul din Gorj si a ales un colegiu de deputat din Vaslui.

Colegii eligibile s-au gasit si pentru partenerii de alianta. Liderul Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu candideaza pentru un mandat de sentaor in Arad, Adrian Papahagi pentru un mandat de deputat la Cluj iar Aurelian Pevelescu va canida intr-un colegiu din Calarasi pentru functia de deputat.

In ceea ce il priveste pe Mihail Neamtu, sursele Hotnews.ro sustin ca in interiorul ARD s-a gasit solutia, acesta fiind propus pentru un post de deputat tot in Arad.

Totodata liderii PDL si-au asigurat de altfel colegi eligibile in judetele pe care le conduc sau vor candida pe aceleasi colegii in care au fost parlamentari in legislatura 2008-2012. Roberta Anastase va candida in Prahova, Ioan Oltean la Bistrita,Traian Igas si Claudia Boghicevici in Arad, Raluca Turcan si Ion Ariton in Sibiu, Mihai Stanisoara la Mehedinti. Lideri ca Florin Popescu si Gheorghe Flutur isi incearca norocul in Parlament si vor candida in Dambovita respectiv Suceava.

De asemenea, in Capitala vor candida pentu reinoirea mandatelor Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Radu F Alexandru, Cristian Radulescu, Teodor Paleologu.

Citeste si: