Premierul Victor Ponta le-a spus, luni, jurnalistilor care i-au cerut o reactie la afirmatiile europarlamentarului PDL Monica Macovei, sa o "lase in pace", el aratand ca aceasta se ocupa cu pictorialele in ultima vreme, iar el la "Familia Adams" nu se mai uita de ceva timp. Solicitat sa comenteze faptul ca Monica Macovei a apreciat ca "extrem de grava" referirea sa la trecerea CSM in subordinea Parlamentului, Ponta a raspuns: "Dar cine numeste CSM, nu Senatul?": "Monica Macovei si cu ceilalti, eu nu-i iau in serios. Lasati-o in pace pe Macovei, stiu ca se ocupa cu pictoriale, iar eu nu ma mai uit de ceva timp la ᅡFamilia Adamsᅡ", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Primul ministru a precizat ca in declaratia sa privind trecerea CSM in subordinea Parlamentului a avut in vedere controlul parlamentar exercitat asupra acestei institutii: "Vorbim de control parlamentar, vorbim de ce prevede Constitutia. Si serviciile de informatii sunt sub control parlamentar, avem doua comisii. CSM e numit de Senat, cine sa-l numesca, Dumnezeu, sfintii?".

Premierul a criticat faptul ca reprezentantii PDL nu au legatura cu ideea de democratie, dorind sa fie ei la CSM ca sa faca dosare adversarilor.

Victor Ponta a numit-o pe Macovei "doamna cu pictorialul" si a intrebat, retoric, de ce nu s-a indignat de "minciuna gogonata" pe care a spus-o in Parlamentul European privind cele doua milioane de voturi fraudate la referendum.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei, cunoscuta pentru aparitiile sobre, a realizat un pictorial pentru o revista pentru femei, publicatie careia i-a acordat si un interviu in care a vorbit despre lupta anticoruptie din Romania. Macovei a postat, luni, pe blogul sau interviul acordat revistei Harper's Bazaar, despre care spune ca a fost realizat in luna mai si publicat in editia de toamna a revistei.

"Ideea interviului a pornit de la dorinta jurnalistilor de la Harper's Bazaar de a realiza un material jurnalistic despre modelele, din diferite domenii de activitate, la care generatia tanara se mai poate raporta. Astfel, jurnalistii de la Harper's Bazaar au mai discutat pentru acest articol cu Leslie Hawke, Simona Popescu si Irina Schrotter. Este un interviu serios, realizat profesionist si va invit sa-l cititi" , a scris Monica Macovei.

Monica Macovei a sustinut, sambata, ca declaratia premierului Victor Ponta referitoare la trecerea CSM si a Parchetelor sub control parlamentar este "catastrofala" si incalca separatia puterilor in stat.