Alianta Romania Dreapta (ADR) trebuie sa fie reprezentata in viitorul Legislativ de un singur grup parlamentar, ceea ce i-ar permite sa aiba o sansa la revendicarea pozitiei de prim-ministru a declarat, sambata, prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda, potrivit Mediafax.

"Este nevoie ca PDL sa intre in negocierea viitoarei majoritati, iar ARD sa aiba un singur grup parlamentar, altfel PDL risca sa fie marginalizat pe scena politica", a declarat Preda, argumentand: "in acest fel sa avem o sansa in revendicarea pozitiei de prim-ministru, pornind de la situatia pe care ne-o dorim, aceea de a avea un vot in plus peste celelalte doua grupuri", PSD-UNPR si PNL-PC, care vor merge cu grupuri separate.

Liderul PDL a mai declarat: "Ca sa putem depasi criza de incredere din acest moment, cred ca este nevoie ca PDL sa intre in negocierea viitoarei majoritati. Ca sa atingem acest scop este nevoie sa atingem 30% din mandate, pentru ca altfel vom fi ignorati. A nu participa in acest moment la formarea majoritatii inseamna a fi marginalizati pe scena politica".

Prim-vicepresedintele PDL a mai spus ca prin alegerea viitorului presedinte al Romaniei la mijlocul unui mandat parlamentar "este posibil ca autoritatea lui sa fie diminuata".

"Un guvern instalat acum, in decembrie, cu o majoritate solida, va putea sa ramana, in principiu, patru ani. Presedintele ales in 2014 nu va mai avea influenta pe care a avut-o pana acum in negocierea unei majoritati", a explicat Cristian Preda.

Potrivit lui Cristian Preda, cele cinci luni care au trecut de la preluarea guvernarii de catre USL "par sa fie cinci ani", iar Puterea actuala este departe de a-si fi indeplinit promisiunile facute.

"Guvernul pare a fi in Opozitie, daca ii vedem vorbind pare ca inertial ei sunt in Opozitie. Asta se intampla pentru ca nu isi asuma responsabilitatile. (...) Ei sunt la originea unei grave crize de incredere si crize institutionale", a spus Cristian Preda, potrivit Agerpres.

Declaratiile au fost facute de la tribuna conferintei Ligii alesilor locali ai PDL care a avut loc sambata la Poiana Brasov si la care au participat peste 600 de primari, viceprimari, presedinti de consilii judetene, consilieri ai partidului.