Deputatul Monica Iacob Ridzi, care a demisionat recent din PDL, negociaza o candidatura la alegerile parlamentare din partea PPDD, in acelasi colegiu in care a candidat si la scrutinul precedent, respectiv colegiul uninominal 5, care include si orasul Petrosani, unde primar este sotul sau. Surse politice au declarat pentru Mediafax ca deocamdata nu a fost luata o decizie finala.

Monica Iacob Ridzi (2009)Foto: AGERPRES

De asemenea, surse apropiate lui Ridzi au afirmat ca aceasta ar fi avut discutii si cu reprezentanti ai PSD si ai PNL.

Monica Ridzi si-a anuntat, in 19 septembrie, demisia din PDL, afirmand ca PDL a devenit "un partid al dublei masuri".

In aceeasi zi, presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca Monica Iacob Ridzi nu mai putea candida pe listele partidului deoarece este trimisa in judecata si nu mai respecta astfel criteriile Comisiei de etica ale aliantei de centru-dreapta.

Ulterior, Ridzi a afirmat, intr-o conferinta de presa, la Petrosani, ca a acceptat sa faca un pas in spate cand a fost acuzata public in dosarul "2 Mai", dar in egala masura a asteptat de la colegii de partid doar sa ii asculte argumentele privind nevinovatia.

"Am inteles sa fac un pas in spate, sa evit expunerile mediatice, sa tac si sa-mi prezint argumentele exclusiv in fata instantei de judecata, si nu pe la emisiuni ori in presa. Am inteles sa respect astfel deciziile partidului, linia impusa de acesta si sa dovedesc inca o data loialitatea mea. Daca in urma discutiilor pe care am cerut sa le port si in care as fi fost lasata sa-mi expun punctele de vedere, sa-mi prezint argumentele, sa aduc dovezile neimplicarii mele in fapte penale as fi fost mai atent ascultata, daca unii colegi s-ar fi abtinut de la a face declaratii publice la adresa mea sau a familiei mele, in toti acesti ani, fara a avea minima decenta sa ma consulte, as fi inteles sa respect orice decizie a partidului, inclusiv cea legata de o posibila necandidatura a mea in 2012. Insa aceste lucruri nu s-au intamplat. Si astfel a aparut o prapastie. A trebuit sa aleg. Si am ales Valea Jiului", a spus Monica Iacob Ridzi.

Fostul ministru, alaturi de alte 11 persoane, a fost trimis in judecata, in mai 2011, pentru fapte de coruptie, intr-un dosar legat de organizarea unor evenimente in cadrul Zilei Nationale a Tineretului.

Monica Maria Iacob Ridzi, deputat si fost ministru al Tineretului si Sportului in perioada decembrie 2008 - iulie 2009, este acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie in forma continuata, participatie improprie la infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic, savarsita prin incalcarea masurilor de securitate, participatie improprie la infractiunea de a modifica, sterge sau deteriora date informatice, fara drept.