Presedintele Noii Republici, Mihail Neamtu, a declarat vineri ca "se va bate" pentru a obtine un colegiu la Arad la alegerile parlamentare, sustinand ca, in cazul in care nu va fi posibila o asemenea candidatura sub sigla ARD, exista si ",varianta independentei", relateaza NewsIn, citata de Realitatea.net.

"Ca aradean nu pot sa candidez decat in Arad, singura alternativa la Arad ar putea fi Bucurestiul. Dar eu ma voi bate pentru Arad si pentru aradeni pana la capat, pana pe 30 octombrie voi insista sa obtin o candidatura la Arad in cadrul Aliantei. Daca nu va fi posibil, exista si varianta independentei", a spus el.

Presedintele NR a precizat ca optiunea PDL Arad "il exclude pe Mihail Neamtu", iar singurul om care a fost invitat de democrat-liberali sa candideze este Mihai razvan Ungureanu. ",Deocamdata optiunea PDL-ului il exclude pe Mihail Neamtu", a comentat Neamtu.

",Intre partenerii aliantei singurul om care a fost invitat sa candideze a fost domnul Mihai Razvan Ungureanu, intre partenerii din alianta. Dar eu nu intentionez sa candidez pentru Senat, deci eu nu sunt in competitie cu domnul Ungureanu. Iar eu ca aradean ma orientez in primul rand catre cartierul unde am crescut si unde am copilarit", a precizat presedintele NR.

Mihail Neamtu a subliniat faptul ca in cazul in care nu va fi posibil sa candideze la Arad, el i-a in calcul varianta unei candidaturi independente. "Iau in calcul varianta unei candidaturi independente", a subliniat el.

Fiind intrebat daca acest lucru inseamna ca NR se va rupe de ARD, Neamtu a spus ca ",nu crede ca este vorba de o asemenea ipoteza deocamdata". "Am spus ca Alianta inca nu a incheiat predarea listelor cu candidati. Prin urmare, cand vom vedea lista candidatilor finala vom putea vedea care este situatia Noii Republici. Deocamdata eu persoana, Mihail Neamtu, si Noua Republica, insistam sa fie candidati care sa satisfaca criteriile de integritate si de profesionalism", a mentionat presedintele NR.

El a mai spus ca propunerea partidului pe care il conduce a fost sa li se aloce un numar de 15 locuri pentru Parlament, dar oferta partenerilor este "ceva mai zgarcita". ",Asta este propunerea noastra de minim 15 ( locuri pentru Parlament n.r.). Oferta partenerilor este ceva mai zgarcita. Deocamdata nu pot sa dau detalii, dar numarul nu este satisfacator, iar locurile oferite nu sunt satisfacatoare", a conchis Mihail Neamtu.

Membrii Biroului Permanent Judetean al PDL Arad s-au reunit miercuri, pentru a valida propunerile de candidati pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Cu votul majoritatii celor prezenti s-au aprobat urmatoarele candidaturi:

Senat - Colegiul senatorial municipiu - Mihai Razvan Ungureanu, Gheorghe Feies (Colegiul Nord), Constantin Traian Igas (Colegiul Sud). Camera Deputatilor - Colegiul 1 - Lucian Rivis Tipei, Colegiul 2 - Claudia Boghicevici, Colegiul 3 - Gheorghe Seculici, Colegiul 5 - Eusebiu Pistru, Colegiu 6 - Marius Gondor, Colegiul 7 - Iustin Cionca.

"In ceea ce priveste Colegiul 4, partenerii din cadrul Aliantei Romania Dreapta Arad trebuie sa isi desemneze persoana, acesta colegiu revenindu-le conform negocierilor", se mentioneaza in comunicatul de presa al PDL Arad.