Presedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, i-a trimis presedintelui Partidului Forta Civica, Mihai-Razvan Ungureanu, o scrisoare prin care invita formatiunea acestuia sa participe la lucrarile Congresului al XXI-lea al PPE, care va avea loc in aceasta toamna, la Bucuresti.

"Wilfried Martens a trimis scrisoarea de invitatie presedintelui Fortei Civice la numai o zi dupa intalnirea cu Ungureanu de la Bruxelles. In cadrul acestei intalniri, presedintele Martens a reamintit ca acest Congres este o sansa pentru Romania de a incepe recladirea imaginii unui stat democratic, modern, rupt de pornirile autoritare din istoria sa recenta", se arata intr-un comunicat transmis vineri de Partidul Forta Civica, citat de Agerpres.

Cu prilejul intrevederii de la Bruxelles, Martens si Ungureanu au discutat despre viziunea de redresare a economiei, despre crearea de locuri de munca si despre legaturile stranse pe care Romania nu trebuie sa le rupa cu partenerii europeni, precizeaza comunicatul.

"Sunt bucuros ca rezolvarea crizei democratice din aceasta vara a permis ca lucrarile acestui Congres atat de important pentru noi sa fie tinute la Bucuresti", a declarat Martens.

Congresul PPE se va desfasura sub titlul "Raspunsul este mai multa Europa!" si pe durata lui se vor discuta problemele actuale ale cetatenilor europeni in contextul continuarii crizei economice globale. Anul acesta, delegatii la Congresul PPE vor alege o noua conducere.

Presedintele gruparii Forta Civica, Mihai-Razvan Ungureanu, a avut zilele trecute intalniri la Bruxelles cu presedintele Partidului Popularilor Europeni (PPE), Wilfried Martens, secretarul general al partidului, Antonio Lopez-Isturiz, si cu vicepresedinta PPE Corien Wortmann-Kool, responsabila de acceptarea noilor membri, pentru a discuta despre aderarea la PPE a noii formatiuni din Romania.