"Spre deosebire de PDL, care este un partid si corupt si obosit de anii de guvernare si foarte plictisitor, macar dl Diaconescu nu este plictisitor. PDL-ul este un partid corupt, un partid dezorganizat (...) De abia acum au inceput cei 40 de ani in desert", a declarat sambata premierul Victor Ponta aflat la Bruxelles cu ocazia Congresul Partidului Socialistilor Europeni (PES), relateaza Agerpres.

Victor PontaFoto: HotNews / DP

Liderul social-democrat ca a trait un astfel de sentiment la PSD, odata cu pierderea alegerilor pentru prezidentialele din decembrie 2004.

"Eu stiu lucrul asta, pentru ca am trait momentul decembrie 2004 pentru PSD si sigur, asa niste iluzii ca deodata oamenii o sa se reintoarca spre noi au existat, dar a fost un drum lung. Din decembrie 2004 pana in 7 mai 2012, au fost opt ani de opozitie pentru PSD. PDL-ul se pregateste de ani multi de desert, pana cand, eventual, la un moment dat, cu o adevarata reforma, cu oameni cu adevarat noi, probabil ca vor putea redeveni o forta importanta", a declarat Victor Ponta

Potrivit liderului PSD, faptul ca acum PDL-ul il scoate in fata pe Dan Diaconescu "este doar o criza de idei si de strategie politica si nimic altceva". Acesta a precizat insa ca a luat foarte in serios declaratia presedintelui PDL, Vasile Blaga, care a spus ca PDL urmeaza sa guverneze cu PP-DD.

"Si probabil ca aici e o anumita tactica in tandem. E dreptul lor, fiind camarazi si tovarasi politic. Dl. Blaga creste in sondaje, dl Diaconescu creste, toata lumea creste in sondaje din partea lor. Insa, dincolo de asta, sunt absolut convins ca, din punctul meu de vedere, electoral USL are si va avea majoritatea absoluta in viitorul parlament si eventual daca vor fuziona PDL cu PP-DD probabil ca nu va fi o surpriza pentru nimeni', a declarat premierul Victor Ponta, citat de agentia de presa.