Senatorul PNL Varujan Vosganian a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca privatizarea Oltchim este "un spectacol mediatic intristator pentru Romania" si a subliniat ca "modul in care s-a procedat este nefiresc, o privatizare impudica", relateaza Agerpres.

Vosganian apreciaza ca toate declaratiile castigatorului licitatiei combinatului Oltchim, omul de televiziune Dan Diaconescu, duc la concluzia ca acesta nu e un investitor serios.

Fostul ministru de Finante a apreciat ca "niciun investitor cu scaun la cap nu promite ca va imparti actiunile muncitorilor" intrucat un investitor trebuie sa se gandeasca foarte serios la managementul pe care il va asigura in continuare, la un traseu international pentru ''a colecta posibilii investitori''.

"In opinia mea, putem discuta de viitorul proces de privatizare a Oltchim pentru ca acesta a avut efect anecdotic. (...) Asupra Oltchim rezultatele sunt clare. A fost un simulacru de proces de privatizare", a spus Varujan Vosganian.

El a subliniat ca modul in care s-a efectuat privatizarea a fost o procedura nefireasca, prin care o actiune economica s-a transformat intr-o actiune electorala.

"Modul in care s-a procedat este nefiresc, a fost o privatizare impudica (...) Noi suntem oameni care au vazut cate ceva pana acum. Nimeni nu liciteaza de la cateva milioane de euro la cateva zeci de milioane de euro. In acest comportament nu exista niciun licar de discernamant economic. Parca ar fi fost pus sa o faca (...)", a mai spus Varujan Vosganian.