"Victor Ponta a plecat trantind usa din CSAT. Ceea ce inseamna ca nu vrea sau nu poate sa-si exercite functia de premier in vremea in care Traian Basescu e la Cotroceni. Concluzia generala e ca USL nu vrea coabitare. Sper ca presedintele sa tina seama de aceasta realitate atunci cand va desemna candidatul la functia de prim-ministru in decembrie", scrie europarlamentarul Cristian Preda (PDL) intr-o postare pe blogul sau intitulata "Ori nu poate, ori nu vrea".

Europarlamentarul mai noteaza, pe blog, ca "Respingerea candidaturii lui Leonard Orban de catre comisia CONT e, intre altele, si rezultatul lipsei de influenta a pesedistilor in PE. Seful fractiunii pesediste de la Bruxelles incearca sa justifice esecul dand vina pe... PDL. Trebuie stiut ca respingerea lui Orban nu e tragedie. Romania poate propune pe altcineva. Ar fi bine sa fie un auditor profesionist."

In plus, Cristian Preda mai scrie pe blog ca "Decizia CCR referitoare la sefia Senatului vadeste faptul ca judecatorii de la Curte nu sunt marcati politic, asa cum sustine armata propagandistica a USL."