Presedintele interimar al PDL Bucuresti, Adriean Videanu, a declarat, marti seara, intr-o conferinta de presa, ca in cazul in care premierul Victor Ponta nu va prezenta in termen de 48 de ore argumentele care au stat la baza memorandumului privind privatizarea Oltchim va sesiza Parchetul General pentru "tentativa de subminare a economiei nationale" si a cerut "cuplului politico-mediatic Ponta-Dan Diaconescu" sa inceteze "circul mediatic" pe acest subiect, transmite Agerpres.

"Victor Ponta este singurul vinovat de inchiderea Oltchim si de esecul procesului de privatizare. Motiv pentru care ii cer public sa prezinte care au fost argumentele pentru care a schimbat prin memorandum conditiile de privatizare negociate cu FMI, cu Comisia Europeana, impunand conditii care sunt total dezavantajoase statului roman si Oltchim. In masura in care Victor Ponta nu va prezenta public aceste argumente, in termen de 48 de ore voi sesiza Parchetul General pentru tentativa de subminare a economiei nationale. Este o chestiune absolut serioasa", a spus fostul ministru al Economiei.

Videanu a spus ca lucrul "cel mai jignitor" legat de situatia de la Oltchim este faptul ca, "cel mai dezastruos prim-ministru din ultimii 22 de ani din Romania a antrenat in mascarea acestui esec al privatizarii (...) doua posturi de televiziune politice prin intermediul carora intoxica oameni cu dezinformari grosolane".

"Deloc intamplator cei doi patroni ai celor doua televiziuni candideaza pe listele USL. Vreau sa va spun ca nu am avut niciodata niciun fel de afacere cu domnul Roibu (n.r. Constantin Roibu, fostul director general al Oltchim), niciodata nu am avut nicio relatie de afaceri cu colegul meu Cristi Boureanu. Niciodata n-am discutat cu nimeni si nu am fost deloc interesat, domeniul meu de business este altul, nu am fost interesat de privatizarea Oltchim. Singurul motiv pentru care ma intereseaza privatizarea Oltchim este ca am fost in timpul guvernarii Boc singurul ministru care a gasit o solutie pentru salvarea Oltchim prin angrenarea si completarea business-ului Oltchim cu partea de petrochimie si de rafinare a Arpechim, materializat printr-un memorandum care a constituit baza notificarii catre Bruxelles", a adaugat liderul democrat-liberal.

Videanu a acuzat in context "show-ul guvernamental" pe care "cuplul politico-mediatic Ponta-Dan Diaconescu" il face in cazul privatizarii Oltchim si le-a cerut celor doi sa-l inceteze.

"De mai bine de doua saptamani asistam la cel mai penibil show guvernamental transmis senzational, in direct, de catre domnul Ponta si domnul Dan Diaconescu. Motiv pentru care cer cuplului politico-mediatic Ponta-Diaconescu, Dan Diaconescu, sa puna capat acestui circ care, din pacate, se joaca pe pielea si pe sperantele oamenilor de la Oltchim si nu numai. Mai sunt inca aproximativ 10.000 de oameni care depind, intr-o forma sau alta, de Oltchim", a mai spus liderul democrat-liberal.

Intrebat daca vede o posibila legatura intre Victor Ponta si Dan Diaconescu in cazul privatizarii combinatului, Videanu a spus: "Posibil, la dragalasenia pe care a avut-o domnul Vulpescu (n.r. Remus Vulpescu, seful OPSPI) in relatia cu domnul Dan Diaconescu orice e posibil".

Despre o posibila chemare a sa la DNA in cazul combinatului, Videanu a spus ca in calitatea pe care a detinut-o, de fost ministru al economiei, nu are "niciun fel de responsabilitate administrativa in raport cu Oltchim".