Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, marti, ca formatiunea pe care o conduce a inaintat RA-APPS o solicitare in baza Legii 544 prin care cere clarificari privind cheltuielile de protocol in perioada in care el a detinut pozitia de premier, transmite Mediafax.

"Vrem sa fie respectata la litera si in spirit Legea 544 privind transparentizarea cheltuielilor publice, indiferent de Executiv, indiferent de natura cheltuielilor. Acestui comandament trebuie sa i se supuna inclusiv RA-APPS-ul, si facem in sensul acesta un apel catre media sa nu lasati aceste lucruri sa treaca neobservate, ele pot fi oricand transformate in atac la persoana", a sustinut Ungureanu, mentionand ca el personal a fost o "tinta politica" pe acest subiect.

Ungureanu a fost intrebat daca a beneficiat de vreun produs achizitionat de RA-APPS care au fost prezentate ca fiind folosite de el.

"Daca va referiti la mesele de protocol, probabil ca alaturi de presedintele Libanului sau de delegatii oficiale, am mancat cu totii de acolo. Despre asta este vorba, nu altceva", a raspuns Ungureanu.

In momentul in care a fost intrebat daca a folosit produse de ingrijire corporala achizitionate din bani public, presedintele FC a replicat: "Fiti convins ca nu este vorba de mine in aceasta chestiune, si raspunsul este clar negativ".

Ungureanu a mai sustinut ca nu ar fi solicitat astfel de produse.

Afirmatiile lui Unguranu vin dupa ce in presa au aparut informatii legate de unele cheltuieli insemnate de protocol facute in timpul mandatului sau de premier.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni, intrebat despre "problemele de imagine" ale fostului premier Mihai Razvan Ungureanu, ca acesta "este un candidat viabil".

Vasile Blaga a fost intrebat daca Mihai Razvan Ungureanu se mai incadreaza in criteriile Aliantei Romania Dreapta si daca mai este un candidat viabil, in conditiile in care ar avea unele probleme de imagine, facandu-se referire la fondul de protocol al guvernului pe vremea cand Ungureanu era prim-ministru.

"Este un candidat viabil si convingerea mea este ca va explica foarte clar ce a fost acolo", a spus Blaga despre Mihai Razvan Ungureanu.