Un fost primar din judetul Botosani, care a fost condamnat, in luna aprilie a acestui an, la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, abuz in serviciu contra intereselor publice si fals intelectual, va candida din partea Partidului National Liberal (PNL) la alegerile parlamentare din 9 decembrie, relateaza Agerpres.

Verginel Gireada, care a avut doua mandate de primar al comunei Mihai Eminescu, va candida la functia de deputat in Colegiul Flamanzi, in baza unei hotarari adoptate, luni seara, de Biroul Permanent Judetean al filialei teritoriale Botosani a PNL.

"Atat timp cat nu are interdictia de a candida pentru aceasta functie, inseamna ca are dreptul de a candida", a declarat presedintele filialei PNL, Florin Turcanu.

Verginel Gireada a fost condamnat in luna aprilie 2012 de Curtea de Apel Cluj, in urma unui proces care a durat mai mult de trei ani. El a fost gasit vinovat intr-un dosar in care a fost considerat vinovat de modificarea unui titlu de proprietate asupra unui teren.

Instanta clujeana a decis sa ii interzica dreptul de a ocupa functia pe care o detinea in momentul savarsirii faptei. Din acest motiv, Gireada a demisionat din functie la scurt timp dupa pronuntarea instantei.