Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca Victor Ponta este cel mai slab premier roman de dupa 1989, acuzandu-l ca si-a "batut joc" de angajatii Oltchim si de familiile lor prin modul in care a fost organizata privatizarea combinatului, informeaza Mediafax.

Intrebat cum vede acuzatiile premierului Victor Ponta care a sustinut ca PDL este implicat in cazul lui Dan Diaconescu si a licitatiei pentru Oltchim, Vasile Blaga a declarat: "Ponta indiscutabil este cel mai slab premier pe care Romania l-a avut dupa 1989 si se chinuie sa dovedeasca lucrul acesta in fiecare zi. Domnia sa, cu un cinism extraordinar, de cateva zile isi bate joc nu numai de un oras, ci si de familiile celor care lucreaza acolo [...] Cum este posibil ca institutiile din subordinea Guvernului sa realizeze acest caiet de sarcini, ca sa permita oricui sa se prezinte la licitatie. Astazi vorbeste domnul Ponta ca nu are bani domnului Diaconescu, pai de bonitate cine raspunde, nu tot dansii? Si-au batut joc pur si simplu de oamenii aceia".

Liderul democrat-liberal a mentionat ca rezolvarea problemei de la Oltchim tine de modul in care functioneaza Arpechim, care, de la preluarea de catre OMV in 2004, ar fi triplat preturile materiei prime pentru combinat.

Contractul dintre OPSPI si Dan Diaconescu privind privatizarea Oltchim nu a fost semnat luni, Diaconescu acuzand ca din acord lipsesc clauze, prevederi si anexe si ca documentul avansat de OPSPI este diferit fata de forma contractului anuntata o data cu caietul de sarcini.

Premierul Victor Ponta a dat asigurari insa ca angajatii Oltchim isi vor primi in continuare salariile, el aratand ca "circul" privatizarii companiei trebuie sa inceteze si ca Guvernul va veni cu un plan pentru urmatoarele sase luni, astfel incat combinatul sa fie salvat. Premierul Ponta a mai declarat luni ca privatizarea Oltchim va fi reluata anul viitor, el spunand ca, dupa ce se va constata ca asa-zisul castigator nu a avut nici bani, nici intentia de a deveni actionar majoritar, statul va aproba un plan de masuri pentru combinat.