Partidul Social Democrat va incheia un acord de colaborare cu Partida Romilor, a anuntat luni presedintele partidului, premierul Victor Ponta, la finalul Biroului Permanent National al formatiunii, citat de Agerpres.

Documentul va prevede atat modul in care vor colabora cele doua formatiuni in perioada alegerilor parlamentare, dar si in perspectiva unei guvernari comune dupa alegerile din 9 decembrie 2012.

"Am aprobat de principiu un acord de colaborare cu Partida Romilor si modul in care vom colabora atat in alegeri, cat si in actul de guvernare dupa 9 decembrie anul acesta. (...) Este un acord de sprijin reciproc si de promovare a politicilor de integrare pentru comunitatea romilor. Este un lucru asumat de guvern in programul de guvernare", a precizat premierul.

Ponta a reamintit ca a participat la o intalnire cu ministrii francezi cu care a semnat un acord si totodata faptul ca Romania participa la un program - pilot al Comisiei Europene pentru strategia de integrare a romilor la nivel european.

In cadrul reuniunii BPN al PSD s-a discutat totodata un calendar de finalizare a candidaturilor partidului la Parlament, astfel incat pana in jurul datei de 10 octombrie acestia sa fie nominalizati.