Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la inceputul sedintei BPN al PSD, la care presa a avut acces, ca Adriean Videanu, despre care a spus ca este "hotul hotilor", incearca, in intelegere politica cu Dan Diaconescu, sa acopere fraudele facute de PDL la Oltchim, relateaza Mediafax.

"Dupa cum vedeti, trebuie sa reparam noi toate hotiile si toate relele facute de catre PDL: cea mai mare hotie, ani de zile de capusare a Oltchimului de catre firmele PDL, sute de milioane de Euro din bani publici bagati de hotul hotilor, domnul Videanu. Ati vazut ca cu o zi inainte de licitatie domnul Videanu si cu domnul Roibu aranjau cum sa faca lucurile la Oltchim si, bineinteles, in intelegere politica cu Dan Diaconescu, pentru a incerca sa acopere urmele fraudelor uriase facute de PDL la Oltchim", a spus Ponta la inceputul reuniunii PSD.

Contractul dintre OPSPI si Dan Diaconescu privind privatizarea Oltchim nu a fost semnat luni, Diaconescu acuzand ca din acord lipsesc clauze, prevederi si anexe si ca documentul avansat de OPSPI este diferit fata de forma contractului anuntata o data cu caietul de sarcini.

"Nu am putut semna acest contract, intrucat lipsesc clauze, prevederi si anexe, iar tot contractul este diferit fata de cel pe care l-am agreat cand am participat la privatizarea Oltchim", a declarat luni Dan Diaconescu, la iesirea din Ministerul Economiei, unde s-a intalnit cu reprezentantii OPSPI in vederea incheierii contactului de privatizare a Oltchim.

Diaconescu a adaugat ca avocatii sai au ramas in sediul Ministerului Economiei pentru lamurirea situatiei si ca dupa ce acest contract va fi incheiat el va vinde actiunile pe care le-a cumparat de la stat catre cetateni "probabil, la pretul de pe bursa".

Diaconescu a mai spus ca termenul pentru semnarea contractului este de zece zile de la data adjudecarii licitatiei.